11 de novembre 2021

Francesc Romeu, a la Trobada del dilluns 15

El Papa Francesc ha convidat a tota l'Església catòlica a participar en un procés de reflexió conjunta. El desig del Bisbe de Roma és,  amb motiu del Sínode dels bisbes que s'ha de celebrar el 2023,  convocar a totes les comunitats eclesials d'arreu del món perquè aportin la seva reflexió sobre com hem de caminar junts tots els membres del Poble de Déu: Bisbes, preveres, religioses, laiques ...

Per aquest motiu a partir d'aquest mes de novembre comença en les diòcesis un període perquè les diferents comunitats i grups eclesials es reuneixen i facin arribar les seves aportacions al Bisbat de Barcelona, qui les enviarà a la Secretaria del Sínode.

Cal que tots valorem aquesta decisió del Bisbe de Roma. Segons alguns comentaristes, aquesta convocatòria pot ser el fet més important de l'Església catòlica, després de Concili Vaticà II. Francesc ha resumit l'objectiu d'aquesta participació dient: "avançant i reflexionant junts sobre el camí recorregut, l'Església podrà aprendre, a partir del que anirà experimentant, quins són els processos que poden ajudar-la a viure la comunió, a realitzar la participació i a obrir-se a la missió."

Per conèixer més sobre els motius que han mogut a Francesc a fer aquesta convocatòria i els seus objectius, el Consell Pastoral ha cregut adient dedicar-hi la reunió de la comunitat del mes de novembre. Hem convidat Mn. Francesc Romeu, el dilluns dia 15 a les 20 hores (en forma telemàtica), perquè ens parli: "Caminant junts amb el Papa Francesc". Mn. Romeu és prevere i periodista, professor a la Facultat de periodisme de la Ramon Llull, rector de la parròquia de santa Maria del Taulat (Poblenou), i un dels periodistes més acreditats a casa nostra en informació religiosa.

Com sempre us convidem a participar-hi i també que convideu a totes les persones que hi puguin estar interessades. Es podrà accedir clicant aquí o mitjançant aquest enllaç: https://us02web.zoom.us/j/87873578104.