10 de febrer 2021

29a Jornada mundial del malalt

El dijous dia 11 l’Església celebra la Jornada Mundial del Malalt. Es va instaurar aquest dia coincidint amb la memòria litúrgica de la Verge de Lourdes. La celebració té com a objectiu sensibilitzar el poble de Déu i les diverses institucions sanitàries catòliques i la mateixa societat civil, davant la necessitat d’assegurar l’assistència més gran possible als malalts.

També busca expressar la gratitud al personal de salut compromès amb l’atenció dels que, per diferents circumstàncies, pateixen d’alguna malaltia, i que dedica els seus millors esforços a restablir-los la salut.

Enguany la pandèmia de la Covid 19 dona  una especial transcendència a la jornada. Les nombroses morts que ja ha causat, la saturació dels hospitals, l’assistència als malats, amb un personal sanitari extenuat fins al límit de la pròpia resistència i el desastre econòmic consegüent, són el rastre i el llast que suportem des de fa prop d’un any. La recerca i la investigació exhaustives arreu del món han donat el seu fruit en el vaccí que s’està aplicant a la població des de finals del desembre passat, i en el qual tenim posada tota la nostra esperança.