09 de desembre 2020

Viure amb esperança


El dilluns dia 14 de desembre, a les 8 del vespre
, el Consell pastoral de la comunitat de Sant Ildefons ens convida a participar a la pregària d’Advent del 2020. Enguany amb el lema: “Viure amb esperança”.

Ens trobarem  deu dies abans de la celebració de la Nit de Nadal. Quan es redacta aquesta nota  ignorem  com  podrem celebrar aquest any  les festes de Nadal, tant familiarment  com  en l’àmbit eclesial. El que sí sabem és que el Nadal del 2020 serà diferent al d’altres anys.

És bo recordar les exhortacions que Sant Pau feia fa gairebé 2000 anys a la comunitat de la ciutat de Filips: “Viviu sempre contents en el Senyor! Ho repeteixo: viviu contents!  Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. El Senyor és a prop. No us inquieteu per res. En tota ocasió acudiu a la pregària i a la súplica i presenteu a Déu les vostres peticions acompanyades d'acció de gràcies.  I la pau de Déu, que sobrepassa tot el que podem entendre, guardarà els vostres cors i els vostres pensaments en Jesucrist.”

L’apòstol dels gentils ens recorda que Déu és a prop i que en tota ocasió hem d’acudir  a la pregària. Ara, més que mai, cal que personalment i conjuntament demanem al Senyor que ens acompanyi en aquests moments de dissort.  Estem segurs que quan preguem Ell hi és present. I la seva presència ens conforta, ens dona ànims  i sobretot revifa la nostra esperança.

Vivim amb esperança. Per Nadal celebrarem que l’Emmanuel, Déu és amb  nosaltres, és enmig nostre. Demanem-li doncs que sigui Ell el qui il·lumini la nostra vida i guiï els nostres passos, com va fer en Maria de Natzaret.  La Mare de Déu ens esperona, ella va pregar, va cantar el Magnificat, va acompanyar a Elisabet en el seu embaràs i ho va fer en un poble pobre, ocupat i humiliat pels romans. També nosaltres, com ella, i perquè sabem que Jesús ens és portador de vida, podem i hem de pregar en temps de pandèmia. 

La pregària, com en la d’altres edicions, estarà preparada per un grup de persones  a les quals donem les gràcies. El ritme i les cançons seran a l’estil de Taizé.