22 de desembre 2020

Felicitació de Nadal de Mn.Jubany

                   Beneït sigui el Déu i Pare de nostre Senyor Jesucrist,

que ens ha beneït en Crist

amb tota mena de benediccions espirituals dalt al cel.

Ens escollí en ell abans de crear el món,

perquè fóssim sants, irreprensibles als seus ulls

Per amor  ens destinà a ser fills seus per Jesucrist

 

Amics, amigues, quan falten pocs dies per la celebració del Nadal de Nostre Senyor Jesucrist, en aquest any de gràcia del 2020, em plau felicitar-vos i amb molta gosadia em faig meva aquesta benedicció de sant Pau als cristians d’Efes.

Enguany, la celebració del Nadal serà molt diferent de les d’altres anys. Potser el més significatiu seran les absències. Absències de familiars en els tradicionals àpats de Nadal, absències en les misses del dia de Nadal i, també absències, en algunes llars de les persones estimades que ens han deixat per anar a la casa del Pare en aquest any que acaba (estem segurs que els nostres éssers estimats, morts, contemplen presencialment el Fill de Maria). Si bé les absències són motiu de tristesa, també és cert que aquest Nadal del 2020 Jesús serà molt present en les nostres vides. Ell no estarà absent. Ell sempre és sempre present en les nostres vides i aquests dies de Nadal ho recordem d’una forma especial. El recordem present en una cova acaronat pels braços amorosos de Maria i Josep. El recordem present en cadascun dels homes i dones que sofreixen. El recordem present en la nostra pregària. El  recordem present en la participació de les nostre eucaristies.

El recordem, el sabem present, i és ell qui ens diu: no tingueu por, no us desanimeu, jo sóc l’Emmanuel, Déu amb vosaltres, Jo no us deixaré mai.

Aquest Jesús, que va néixer fa gairebé 2020 anys, sap de les nostres inquietuds, de les nostres esperances, de les nostres alegries i tristeses. Aquests dies de Nadal ho llegim als evangelis, Ell va néixer en una cova perquè no tenia lloc a l’hostal, Ell va ser perseguit pel cruel Herodes; en els dies del seu naixement es va decretar una sagnat persecució dels menors de dos anys; Ell va patir exili a Egipte. És aquest  Jesús que sap del nostre dolor, que ens acompanya en aquest dies de pandèmia, d’empobriment, que dona la mà amb solidaritat als qui són a la presó, als  immigrants, als sense sostre. 

Amics, amigues, no ho oblidem, és Nadal i malgrat tot, o millor dit per tot el que vivim, aquest any, més que mai, hem donar gràcies per tot el que celebrem. Com diu el salm 46: Déu és el nostre castell de refugi, un defensor ferm en hores de perill. No temem res quan se somou la terra, quan les muntanyes trontollen dins els mars, quan bramulen i escumegen les aigües abismals i al seu embat s'estremeixen les muntanyes.   

Per Nadal diem una vegada més que tenim Déu a favor nostre, i si tenim Déu a favor nostre, ni la covid-19, ni les picabaralles dels polítics, ni els negres presagis pel nostre país, ni tantes i tantes coses ens podran arrabassar l’esperança d’un cel nou i una terra nova.

Sant Pau a l’inici de la carta als cristians d’Efes, beneeix Déu perquè per amor  ens destinà a ser fills seus per Jesucrist. Som fills de Déu, formem part de la seva família i enguany, com en tots els anys anteriors, no faltarà a les nostres cases, a Ell recordarem en els nostres pessebres, en les nostres nadales, en el rostre de la canalla petita. I principalment és farà present en les nostres pregàries. I tot contemplant el bou i la mula, Josep i Maria i, sobretot, el pessebre amb el nen, nosaltres afeixugats pels nostres neguits, com un pastor qualsevol, diguem-li gràcies pel vostre naixement i pel vostre amor. I en Ell hi trobarem representats tots els qui enyorem aquest Nadal.

Bon Nadal                                                         

Josep m Jubany , rector