25 de juliol 2020

Reflexions a la Paraula de Déu

Tinguem en compte que el Rei Salomó demanant a Deu el seny i la saviesa. Hagués pogut demanar altres coses com poder, riqueses o victòries. Però era conscient de la importància de saber escoltar, per fer justícia discernir i destriar entre el be i el mal.

Perquè el poder sense la prudència porta a la destrucció. Deu li concedir intel·ligència per conduir el seu poble i per això va ser gran. Aquesta saviesa es el tresor amagat del qual ens parla el evangeli, es tracta de un coneixement que no s'adiu amb els criteris que habitualment el cristians es un sentit comú que ens fa veure la vida de una altra manera, canvia la nostra escala de valors i ens condueix a la felicitat. Però sobretot ens ensenya a escoltar a els altres. ajudar-los i procurar-los fer-los feliços . Aquesta es la joia per la qual val la pena vendre-ho tot, renunciar el nostre egoisme,  i assolir la nostra vocació: Estimar.

Us enaltim pare senyor del cel i de la terra perquè heu revelat als senzills  als misteris del regne.

Com el rei Salomó et demanen que ens concedeixes la saviesa, per saber escoltar a els altres, a triar del be i el mal, la prudència per gestionar els nostres recursos , la sagacitat per trobar i conèixer el tresor amagat, la perla preciosa

Ajuda’ns a no caure en la temptació de acumular objectes i riqueses aparentem valuoses, volem apreciar els teus manaments mes que el or i mes que tot.

Volem apartar-nos de les dreceres enganyoses i conèixer la saviesa amagada del evangeli.

Descobrir com ens estimes i com volem compartir aquest amor amb el pròxim, concedeix-nos la força de seguir a jesús i la perseverança de no abandonar-lo mai.


Mireia Galobart