30 de desembre 2019

Carta del Consell pastoral al Sr. Joaquim Forn

Comunitat de Sant Ildefons
C dels Madrazo 92
08021 Barcelona
Barcelona 14 de desembre de 2019

Sr. Joaquim Forn,

Benvolgut amic,

Un Nadal més que us trobarem a faltar en la celebració de la nit de Nadal de la comunitat de Sant Ildefons, i ja serà el tercer any. La vostra forçada absència a la celebració del naixement de Jesús, ens fa a tots evident el mal i la injustícia que hi ha en el nostre món. Jesús va néixer en una cova, fora de la ciutat, perquè els seus pares no van trobar lloc a l’hostal. Han passat els segles, i ens adonem que la pau i la justícia continuen essent una assignatura suspesa en molts llocs del nostre planeta.

Joaquim, el Consell pastoral de la comunitat de Sant Ildefons, us vol agrair i molt, el testimoni de fidelitat, i d’estimació al país i a la seva gent, que ens doneu des de la presó. Seguim amb molt d’interès totes les notícies que ens transmeten els mitjans, i sobretot llegim amb delit, els vostres escrits. Tots els que volem una Catalunya, lliure, pacifica i justa tenim un deute amb aquells que pateixen presó o exili. Joaquim, vós i la resta de presoners i exiliats formeu part de la plèiade d’homes i dones, que creient en la nació catalana, no heu dubtat a posar la vostra vida al seu servei. Estem segurs, que la vostra estada a la presó és com una llavor que fructificarà. Us volem donar gràcies, a vós i als vostres companys; sou un motiu d’esperança. Quan a vegades els que estem confortablement lliures i podem fer la nostra vida de cada dia, gosem a ser pessimistes, i pensem que la cruïlla on ens trobem no té sortida, l’exemple i el testimoni que ens doneu des de la presó, ens fa recuperar forces, i ens fa dir que hem de continuar treballant perquè se’ns faci veritable justícia.

Aquests dies de Nadal, llegim les pàgines molt belles de l’Evangeli, on contemplem tot un seguit de personatges, que tenen un denominador comú: la senzillesa, la humilitat, que els permet reconèixer en un Nen acabat de néixer, el Déu amb nosaltres. Ells es van adonar que aquest Nen els portava la veritable joia, i també que amb el seu naixement feia evident que Déu apostava per la dignitat de l’home i la dona, i es manifestava la veritable justícia. Doncs bé, ara també nosaltres, tot contemplant la figura del Nen Jesús, i perquè creiem en tot el que Ell és, volem manifestar, que no és propi d’una societat justa que estigueu a la presó. I tampoc és la voluntat de Déu.

Joaquim , la nit de Nadal, pregarem per vós i la vostra família, esposa , filles, mare, sogra, i ho farem perquè molt aviat el puguem saludar fora de la presó, i també resarem, perquè sigui una realitat a Catalunya i a la resta del món, el missatge que canten els àngels, Glòria a Déu i pau a la terra.

En nom del Consell pastoral de la comunitat de Sant Ildefons

Josep m Jubany, rector