17 de novembre 2019

Reflexions a la Paraula de Déu

L’alegria de la fe

Avui, més que mai, els serveis de comunicació ens tenen informats al minut del patiment de molts pobles. Els governants de grans estats i nacions, no cal dir-ne els noms, en aparença grans demòcrates, se serveixen de la riquesa dels seus països per enriquir encara més els poderosos, i condueixen els seus pobles contra d’altres pobles, perseguint i obligant els seus habitants a buscar-se la vida en d’altres parts del món. Els veiem fent grans caminades pels deserts, travessant mars a bord de precàries barques inflables. No us és familiar, l’Evangeli d’avui?: “Se us enduran detinguts, us perseguiran, us conduiran a les sinagogues o a les presons, us presentaran als tribunals dels reis o als governadors, acusats de portar el meu nom”

Els qui avui porten el nom de Jesús són les persones esclavitzades, exiliades, empresonades sense un judici just, els humils, els pobres. Ens donen l’oportunitat, als qui intentem seguir el camí que Ell ens ha traçat, de poder treballar i donar testimoni. Déu ens omple del seu Esperit perquè siguem ferms en l’amor enmig de tota la humanitat. Ell ens donarà la força i la saviesa necessària, si li demanem. Déu vol que col·laborem amb Ell: que siguem, una vegada més, les seves mans. Anem fent més gran el cercle al servei de les persones, en tenim moltes de necessitades al nostre costat, comencem per aquí. Demanem-li , una vegada més, que ens ompli sempre del seu Esperit per renovar la nostra vida i la nostra comunitat en els moments més foscos de la nostra societat.

L’ésser humà és la plenitud de la creació que Déu ha fet a l’Univers. Sant Pau rebla el clau quan es dirigeix als cristians de Tessalònica, i parla de fe, d’amor, de preocupar-se pels altres, del consol enmig de contrarietats i tribulacions. De transmetre l’amor entre totes les persones. En paraules del caputxí Joan Botam, de “l’alegria de constatar que els germans en la Fe estan en nosaltres”.
Pere Rius