07 de maig 2019

L’Arquebisbe de Barcelona, Cardenal Joan Josep Omella presidirà la celebració del Sagrament de la Confirmació en l’Eucaristia de les 8 del vespre del proper dissabte dia 11

Ens trobem en ple temps de Pasqua. Aquest dies proclamem, plens de joia, que Crist ha ressuscitat. Pasqua és un cant a la vida. Diumenge vinent, IV diumenge de Pasqua, l'Església ens convida a contemplar a Jesús, com el Bon Pastor. I en l'Evangeli llegirem com Jesús afirma: Allò que el Pare m'ha donat val més que tot, i ningú no ho podrà arrencar de les mans del Pare. Allò que el Pare ha donat a Jesús, som tots els qui, amb més o menys coherència, escoltem la veu del Senyor, el nostre Bon Pastor. Hem d'agrair, i molt, que en temps de turbulències, estem en bones mans, en els mans del Pare.

Enguany, la nostra comunitat de sant Ildefons celebrarà d'una manera especial aquesta Jornada del Bon pastor. El dissabte a la missa vespertina de les 8 del vespre un grup d'adolescents que han participat durant sis cursos a la catequesi familiar, rebran el sagrament de la Confirmació. Rebent el do de l'Esperit Sant, aquests nois i noies finalitzaran la catequesi d'iniciació cristiana. La celebració del dissabte vinent és un gran motiu de joia pels nois i noies que seran confirmats, pels seus familiars, pels catequistes que han dedicat temps en la seva preparació, i de forma molt significativa per tota la comunitat de Sant Ildefons.

Vull posar l'èmfasi en l’aspecte comunitari i eclesial de la confirmació. La celebració no pertany només als qui rebran la confirmació i a les seves famílies, sinó a tota la comunitat. Som tots el qui ens trobem cada diumenge per celebrar l'Eucaristia a la nostra comunitat, que tindrem l’oportunitat de reviure una nova Pentecosta. Reunits al voltant de l'altar, tots pregarem perquè l'Esperit ens il•lumini, ens doni esperança i força per ser testimonis del Crist ressuscitat. I també, amb la nostra presència manifestarem la nostra estima als nois i noies que seran confirmats. Els mostrarem que tenen un lloc a la nostra comunitat, i que ens alegrem i molt que vulguin ser deixebles de Crist enmig nostre.

La celebració de la Confirmació serà presidida per l’Arquebisbe de Barcelona, Cardenal Joan Josep Omella. És la primera vegada que l'Arquebisbe visitarà la nostra comunitat, i ho fa en un diumenge tan significatiu com el Diumenge del Bon Pastor. Un motiu més que ha de motivar la nostra participació. El Bisbe de la diòcesi és el que presideix la caritat de tota l'església que fa camí al bisbat de Barcelona. Participar en l'Eucaristia que ell presideix és un signe de comunió amb totes les comunitats barcelonines. Escoltar les seves paraules, en un diumenge tan significatiu com el del Bon Pastor, és una oportunitat per conèixer més personalment el nostre bisbe. Tota la Comunitat hi és especialment convidada.

Prèviament a la celebració de la Confirmació, el Bisbe s'haurà trobat amb els consells Pastoral i d'Economia de la nostra comunitat. En la conversa li exposarem els anhels, neguits i moment que viu la nostra Parròquia, i escoltarem, també, els missatges que cregui oportuns donar-nos.

Acabo recordant les paraules de Jesús. Allò que el Pare m'ha donat val més que tot, i ningú no ho podrà arrencar de les mans del Pare. Els nois que seran confirmats, la nostra comunitat estant en mans del Pare. Dissabte vinent, presidits pel nostre Bisbe, en donarem gràcies.

Josep m Jubany