19 de maig 2015

Assemblea extraordinària del mes de maig

Com cada any el mes de maig la comunitat de Sant Ildefons celebrarem l’assemblea extraordinària. Aquest curs tindrà lloc dissabte dia 23, a les 6 de la tarda.

Enguany la ponència central de l’assemblea serà: Ser creients en la gran ciutat, i anirà a càrrec del Dr. Joan Estruch, sociòleg de la religió i ben conegut pels seus estudis sobre la realitat religiosa en el nostre país.

El Consell Pastoral proposa aquesta temàtica per diferents motius. Cada vegada ens adonem que els creients en Jesús en la gran ciutat, en el nostre cas a Barcelona, és un fet molt minoritari. Per alguns, la nostra generació som els darrers creients. No és estrany veure sorgir noves formes de religiositat que no tenen un transfons confessional. Si fem cas de les estadístiques, van disminuint el nombre de persones que participen en les eucaristies dominicals o demanen els sagraments, etc.

Davant d’aquesta situació cal que ens plantegem seriosament com i de quina manera hem de ser creients en la nostra societat. I també com aquesta situació, que és nova, l’hem de tenir present en els plantejaments pastorals que fem a la nostra Comunitat.

Escoltarem les aportacions del Dr. Joan Estruch, i després reflexionarem conjuntament en reunions de grup. Acabarem a 3/4 de 8 del vespre.