03 d’abril 2014

Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès

L’escenificació de "Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès" corre a càrrec del grup amateur Till-Tall, una entitat amb 25 anys de trajectòria sobre els escenaris, que es representa a Llinars del Vallès des de l’any 2000.

Aquesta Passió és una peça de creació pròpia que es va estrenar amb motiu del Jubileu i que des d’aleshores es posa en escena els dos caps de setmana previs a la Setmana Santa.

És una Passió modesta en la qual pren protagonisme el missatge de Crist més que no pas grans decorats o efectes especials. La seva redacció va comptar amb l’assessorament teològic de Mn. Xavier Morlans i Molina, i és fidel al text evangèlic.

Amb un llenguatge fresc i actual, un apropament entre el públic i els actors permet descobrir de nou el missatge original de Jesús i un bon equilibri entre les seves dimensions humana i divina. Té, doncs, un aire de primer anunci cristià que li proporciona novetat i actualitat.

L’obra presenta la història des d’un punt de vista femení. Les dones, especialment Marta i Maria Magdalena, prenen un major protagonisme, la qual cosa fa descobrir en aquest drama, tants cops representat, noves dimensions de tendresa i humanitat.

En aquesta Passió la força dramàtica de la paraula fa oblidar la necessitat d’efectes especials aparatosos. Amb un escenari gairebé buit la força se centra en el text, la interpretació dels actors, els narradors, la música i la il·luminació.

L’absència gairebé total de decorat i la manera com està explicada la història propicien que ja des de les primeres escenes el protagonisme el prenguin les emocions dels actors i del públic que se sent partícip de la història i fan que el relat de la vida de Jesús sigui a l’abast de tothom, creients i no creients.

En un marc sociopolític global com l’actual, en què les religions del món són presents als diaris cada dia, massa sovint lligades a guerres i violència, un missatge de pau i amor com el que transmet l’obra és vigent i necessari. Una aproximació particular als darrers dies de la vida de Jesús com la de Veniu a mi, pot donar un missatge d’esperança en dies com aquests.

La seva durada aproximada és de dues hores i quaranta minuts, incloent-t’hi un quart d’hora de descans, aspecte que la fa àgil i l’allunyada d’altres passions més llargues.

Lloc de la representació: Cinema-teatre de Llinars del Vallès. C. Ravalet, 15-17 a 200 m de l’estació de RENFE línia C2 (Barcelona- Maçanet) Informació addicional: 639 87 44 21 de 20.30 a 22.00 h. o al web www.tilltall-teatre.cat.