05 d’octubre 2013

Reflexions a la Paraula de Déu

“Augmenteu la nostra fe” Lluc 17-5

Quan Benet XVI va convocar l’any de la fe, deia que aquesta implica l’entusiasme de la trobada amb Jesús i amb un Déu que és amor. ¿No creiem que és prou important que com a cristians redescobrim, proclamem, comuniquem, celebrem i testimoniem la nostra fe? La fe no ha de ser creure en més o en menys coses sinó en fiar-nos plenament d’Aquell que ens ha dit: “Creieu en Déu, creieu també en mi”.

La fe, en tant que és un do de Déu, ha de tenir la nostra resposta. Encara que prou sabem que per més que ens esforcem no arribarem a aconseguir-ho sense l’ajut de l’esperit, com quan Jesús preguntà als deixebles: “qui dieu que sóc jo?” i Pere respongué: “ Vós sou el Messies el Fill de Déu viu”. Resposta fruit del do de Déu en Ell.

L’any de la fe és una invitació a tots els creients a implicar-nos a demostrar amb fets, d’una manera objectiva i subjectiva, la raó del nostre fet de creure individualment i com Església. Si sempre el testimoniatge ha estat quelcom important, avui més, donada la crisi religiosa i la crisi de Déu.

Està en joc el reconeixement de Déu com a Déu i de la fe que és el mitjà per trobar-nos amb Ell. Celebrem cada sagrament d’una manera viva, participativa i il·lusionada, tant pel nostre bé com el dels germans als qui hem de servir i estimar.

Francesc Xavier de Dou