28 de gener 2011

Benvinguda de Sant Ildefons

Aquesta és la benvinguda que Maite Cura, membre del Consell Pastoral, va dirigir als assistents a l'Eucaristia de dos quarts de nou del vespre del dia de Sant Ildefons:

Com cada Diumenge, ens apleguem aquí per celebrar la Eucarística.

Avui, però, és festa grossa: la festivitat del nostre Patró, Sant Ildefons.

Comptem amb la presència del senyor Bisbe, Sebastià Taltavull, que presidirà la Eucarística, a qui donem la benvinguda i agraïm ben sincerament que hagi pogut fer un espai en la seva, ben segur, atapeïda agenda, per poder estar entre nosaltres, en aquest temple, casa nostra, que avui fa cinquanta anys fou inaugurat i beneït pel llavors Bisbe de Barcelona, Gregorio Modrego.

Amb el pas dels anys, molts ens han deixat, alguns encara hi són i molts s’han anat incorporant, sempre guiats per Sant Ildefons i amb Jesucrist viu en nosaltres, perquè creiem en Ell i formem comunitat per acollir el seu missatge, escoltant la seva Paraula i celebrant l’Eucarística, amb el compromís de fer-lo extensiu a tothom amb el nostre testimoni.

Avui és dia de celebració, de festa, per tots nosaltres, per tots els membres de la comunitat: els Mossens aquí presents i els que no han pogut ser-hi, els que assistim regularment a la celebració de les Eucaristies, els que participen en qualsevol dels molts grups i activitats que es fan a la Comunitat, els que realitzen tasques de gestió, d’administració, de manteniment, secretaria, majordomia, arranjament dels rams de flors, preparació d’Eucaristies, de cants, del bloc, catequesi, esplai, escoltes, càritas, pastorals de malalts i de baptismes, Consell Pastoral i molts etceteres, que seria molt llarg mencionar.

Felicitem-nos tots i donem les gràcies, ben sincerament, a tots els que fan possible que la nostra casa funcioni.

Com ja vam fer l’any passat, hem editat una Memòria, en la que molt resumidament s’explica la activitat de la Comunitat durant l’any 2010. A la sortida del temple la trobareu i, podreu recollir-la si no ho heu fet ja a l’entrada.

També tenim entre nosaltres a Mossèn Salvador Torras, rector de la Parròquia del Besòs, Sant Paulí de Nola, amb la que estem agermanats. Mossèn Salvador, gràcies per estar aquí.

Celebrem la Eucaristia, tot pregant perquè Sant Ildefons ens segueixi guiant i, amb il·lusió, esperança i sense por, seguim avançant, en la realitat canviant dels temps, oberts al futur, donant autèntic testimoni de Jesucrist.

Abans, però, una felicitació especial al Sr. Bisbe, que aquesta setmana que acabem de passar va ser el seu Sant.