08 de maig 2010

Assemblea extraordinària de fi de curs

El proper dissabte dia 15 de maig a les 5 de la tarda tindrem l’assemblea extraordinària de fi de curs. Comptarem amb la valuosa aportació del professor i sociòleg Joan Estruch i del P. Ramon Maria Nogués. Recuperarem el clàssic VEURE, JUTJAR I ACTUAR de la revisió de vida.

El professor Joan Estruch ens ajudarà a descobrir (VEURE) la realitat de l’Església de casa nostra amb les seves llums i les seves ombres. El P. Ramon Maria ens ajudarà a fer un judici cristià del moment actual (JUTJAR) perquè nosaltres amb aquestes dues perspectives vegem com ens cal ACTUAR.

Joan Estruch, nascut a Barcelona  el 1943, és doctor en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona. Cursà estudis de postgrau en sociologia a la Universitat Catòlica de Lovaina. És catedràtic de Sociologia i director del Centre d'Investigacions en Sociologia de la Religió a la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha estat també director del Departament de Sociologia. Ha fet classes a diferents universitats europees i a la Universitat de Boston. Formà part de la Comissió Tècnica de la Fundació Jaume Bofill de Barcelona del 1979 al 1994. És membre del consell assessor de la Revista de Catalunya. Ha publicat diversos llibres, capítols de llibres i més de cent articles en els àmbits de la sociologia i de la religió. En són un exemple "Plegar de viure: Un estudi sobre els suicidis", amb Salvador Cardús, o "L'Opus Dei i les seves paradoxes: Un estudi sociològic." Ha fet també nombroses traduccions. Ha estat guardonat amb la Medalla Narcís Monturiol (2006).

Ramon M. Nogués, que va nèixer a Barcelona l'any 1937, és catedràtic de la Unitat d’Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències i a la de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet estudis de Pedagogia, Filosofia i Teologia a Navarra i Salamanca, i és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. Ha estudiat temes de neurobiologia evolutiva i ha col·laborat en temes interdisciplinars de neuropsiquiatria amb la Fundació Vidal i Barraquer. En aquest context ha analitzat qüestions relatives a la neurobiologia de la religiositat. Ha publicat llibres i articles sobre aquestes especialitats i ha realitzat seminaris en diversos països. És escolapi des del 1955 i prevere des del 1961. Col·labora des de fa anys a Comunitat de Sant Ildefons.

No cal dir que per la vàlua dels ponents i de l’actualitat del tema us invitem a participar-hi. Sens dubte que seran una bona aportació al moment d’anar configurant el present i el futur de les nostres comunitats.