13 d’octubre 2024

Reflexions a la Paraula de Déu

Ves a vendre tot el que tens i vine amb mi

Nosaltres també ens preguntem què cal fer per aconseguir la Vida. Jesús va més enllà dels manaments i ens demana una total donació de nosaltres mateixos.

L’Evangeli d’avui és certament radical. Ens podríem desanimar pensant que estem lluny d’arribar a la proposta de deixar-ho tot per viure com Jesús ens ensenyà. El cert és que podem estar cofois els que des de petits hem seguit els manaments i, de fet, és bo ser fidels al missatge complint tot el que està escrit, però se’ns demana més. Cal posar el cor en tot el nostre viure. El més important no és tant el compliment del decàleg en sí mateix, com el fet d’aconseguir no posar el nostre desig en les riqueses que ens poden enterbolir la vista, i, en canvi, ser capaços de servir i estimar, segons Sant Ignasi de Loiola.

La Vida que tots desitgem viure es comença a construir des de la senzillesa, el despreniment i la capacitat d’estar pendent de les persones que ens poden necessitar, és a dir, estimant. Cal actuar amb decisió per construir un entorn que no valori les riqueses com un absolut.

Deixem-nos interrogar per Jesús i responem sincerament si cadascú de nosaltres no ens retiraríem com l’home que en l’Evangeli d’avui, quan Jesús li diu que renunciï a tot el material i el segueixi, se’n va entristit.

El nostre camí de creixement i canvi, sense fer-nos retrets i culpabilitats, ha de ser el de progressar. Déu sap prou bé com som i coneix la nostra debilitat. El més important és que intentem que res no deturi la concreció de la nostra fe en el servei generós i l’atenció a les persones que estan prop nostre.

Quedem-nos amb la resposta que Jesús donà als deixebles i és que Déu ho pot tot. Des de l’esperança, desitgem la vida plena en el misteri de Déu.

Vull tenir un record des de l’afecte i la pregària pel qui fou durant anys l’ànima del Full informatiu.

Gràcies Josep Maria! Que ens puguem retrobar!

Ignasi Garcia Clavel