27 de juny 2024

Unció dels malalts i Jornada mundial dels avis i de les persones grans

Aquest diumenge, a l’eucaristia de les 13:15  s’administrà el sagrament de la unció dels malalts. Els sagraments són per a la vida i no per a la mort. El sagrament de la unció no és el passaport a la mort, sinó al contrari, és per poder gaudir de la vida, una vida que volem viscuda amb santedat.

L’administració d’aquest sagrament és una bona ocasió per manifestar la nostra solidaritat i comunió amb les persones grans de la nostra comunitat.

El divendres dia 28, tindrà lloc la IV Jornada mundial dels avis i de les persones grans, jornada instituïda pel papa Francesc. El lema d’enguany és: al temps de la vellesa no em rebutgis (cf. Sl 71,9), amb aquest motiu el bisbe de Roma ha publicat un missatge, Reproduïm un fragment de l’escrit papal:

En aquesta IV Jornada Mundial dedicada a ells, no deixem de mostrar la nostra tendresa als avis i a les persones grans de les nostres famílies, visitem els qui estan desanimats o els qui ja no esperen que un futur diferent pugui ser possible. A l’actitud egoista que porta a l’exclusió i a la soledat, contraposem-hi el cor obert i el rostre alegre de qui té la valentia de dir “no et deixaré” i d’emprendre un camí diferent. Que a tots vosaltres, estimats avis i persones grans, i a tots aquells que us acompanyen, arribi la meva benedicció juntament amb la meva pregària. També a vosaltres us demano, si us plau, que no us oblideu de resar per mi.