29 de gener 2023

Reflexions a la Paraula de Déu

Avui llegim les benaurances segons sant Mateu que han captivat a multitud de persones de tot tipus, des de Lev Tolstoi al Papa Francesc.

Vós que pujàreu a la muntanya per explicar el camí que cal seguir per ser feliços i anar al cel, els que us escoltaven eren  una multitud de seguidors, que com sempre, eren la bona gent del poble que us seguien per tot Galilea. Els diguéreu:

“Feliços els pobres en l'esperit, perquè d'ells és el Regne del cel”.

Vós que mai vàreu seure a taula amb els poderosos del vostre temps, ara, 2000 anys després, tenim més pobres que mai i les desigualtats socials van creixent per moments.

Senyor tingueu pietat.

Feliços els humils, perquè posseiran la Terra. Els humils no eren els importants, ni tampoc vivien en palaus. Ara, la Terra, el poder i la riquesa, tampoc no pertanyen als humils. Mirem, per exemple, com actuen els poderosos contra els pobles indígenes a l’Amazònia. Senyor tingueu pietat.         

Feliços els qui ploren, perquè seran consolats. Per les llàgrimes de tots els desconsolats per causa de guerres, injustícies, epidèmies i misèries de tot tipus.   

Senyor tingueu pietat.

Feliços els qui tenen fam i set de justícia, perquè seran saciats. Vós vàreu patir la justícia del vostre temps; la nostra societat malauradament mai no ha estat massa justa; per les persones empresonades i assassinades en nom de la justícia. Senyor tingueu pietat.

Feliços els compassius, perquè seran compadits. Persones amb el cor net i generós que ajuden a fer més planera l’estada de les persones a la Terra. Senyor tingueu pietat.

Feliços els nets de cor. Els qui  tenen ple el cor de l’amor de Déu i ajuden els altres.

Senyor tingueu pietat.

Feliços els qui s'esforcen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu. Ara, en aquests moments amb tantes guerres, totes cruels, injustes, que causen mort i dolor. Doneu forces als qui lluiten per la pau.

Senyor tingueu pietat.

Feliços els perseguits a causa de la justícia, perquè d'ells és el Regne del cel.  Cada dia als mitjans comunicació, veiem la justícia oblidada, traïda. Per tots els injustament tractats.

Senyor tingueu pietat.

Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran i us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies. Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel.

Senyor tingueu pietat.

              

Rosa Maria Olivella