27 de febrer 2021

Reflexions a la Paraula de Déu

Transfiguració de Jesús

Tota la vida de Jesús està plena de fets extraordinaris i avui l’evangelista, a Marc 9: 2-10,  ens en relata un de molt important, la transfiguració.

Veiem com Jesús crida a Pere, Joan i Jaume perquè l’acompanyin al cim d’una muntanya, allà els mostrarà la seva glòria i veuran que ell és el fill de Déu; allà els  prepararà per a l’experiència difícil de comprendre allò que l’espera, la seva passió, mort i posterior resurrecció. També veuran la glòria que els espera al cel.

L’Evangeli sempre ens ensenya una manera diferent d’entendre la vida i en el d’avui, a banda del gran misteri que ja han estudiat els teòlegs, hi podem veure tres idees per meditar: esforç, oració i llum.

Esforç: nosaltres com els tres deixebles estem pujant la nostra muntanya que en aquest moments és la pandèmia i no podem oblidar que, malgrat tots els patiments, pors, dolor i angoixa, sempre tenim a Jesús al nostre costat: -Estaré amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del món (Mt. 28:20).

Oració: a l’Evangeli de la transfiguració, segons Lluc, 9:28 -Jesús va prendre amb ell Pere, Joan i Jaume i pujà a la muntanya a pregar.

A Jesús el veiem orar moltes vegades i pujar a la muntanya on troba el silenci i el recolliment per pregar, entre d’altres, recordem el Sermó de la Muntanya, on ens proposa donar un sentit a les actituds cristianes: d’amor, de no violència, de confiança... que són font de veritable felicitat.

Llum: Jesús ens deixà la llum de la seva paraula a l’Evangeli.

A Joan 8: 12 Jesús els tornà a adreçar la paraula. Els digué: – Jo sóc la llum del món. El qui em segueix no caminarà a les fosques, sinó que tindrà la llum de la vida.

Potser quan acabi aquest temps de pandèmia, veurem que el caos, les desforestacions, el tràfic de persones, les injustícies i els esclavatges de tota mena... els produïm nosaltres i, que malgrat tot, Jesús camina entre nosaltres i la humanitat pren el camí que diu el Papa Francesc a Fratelli tutti: «(8) Anhelo que en aquesta època que ens toca de viure, reconeixent la dignitat humana de cada persona, puguem fer renéixer entre tots un desig mundial de germanor. Entre tots: Heus ací un bonic secret per a somiar i fer de la nostra vida una bella aventura.»

Rosa Maria Olivella Prats