18 de gener 2021

Trobada mensual de la comunitat de gener: L’economia de Francesc

La trobada serà el dilluns dia 25 de gener, a les 20.00 h, en forma de videoconferència, tal com ho vam fer la darrera vegada.

Aquest és el link per poder-hi accedir https://us02web.zoom.us/j/89437469010 o bé es pot entrar clicant aquí.

En aquest darrers anys han augmentat  les desigualtats econòmiques a casa nostra i també s’han  fet més grans les diferències entre països rics i pobres. La pandèmia i les seves conseqüències han agreujat molt aquesta situació.

Són nombroses les persones que arreu del nostre món han denunciat el sistema econòmic actualment vigent. Una de les veus més lliures i més critiques és la del papa Francesc, el qual amb els seus escrits i amb les seves proclames en diferents fòrums internacionals, ha qualificat de perversa una economia que té com a primer objectiu l’enriquiment d’alguns privilegiats o de les grans companyies i d’alguns pobles privilegiats i no el benestar  de les persones, sense cap exclusió. 

Per conèixer més a fons la doctrina pontifícia sobre l’economia, el Consell Pastoral ha convidat el Sr. Eduard Ibáñez, director de Justícia i Pau de Barcelona a participar a la trobada mensual de la comunitat d’aquest mes de gener perquè  imparteixi la conferència “L’economia de Francesc”. 

Eduard Ibáñez és un bon coneixedor de la Doctrina social de l’Església, i ha publicat recentment un llibre editat per Claret amb aquest mateix títol .