04 d’octubre 2020

Paraules de Mn. Jubany en recuperar el Full Informatiu

Desprès de sis mesos, es torna a publicar el Full Informatiu.  El fet que el  Full hagi faltat a la seva cita setmanal amb vosaltres, ja és un signe de la gran anormalitat que hem viscut, i que vivim encara ara. Hi ha molts fets a destacar de la nostra publicació, i un d’ells és la seva perseverança i constància. Si no vaig errat, des del primer número ha estat a les nostres mans cada setmana (exceptuant-ne el període estival, ja que des de fa pocs anys, el mes d’agost se n’ha publicat un sol número). Que no s’hagi publicat el Full Informatiu, no significa que no hi hagués res per comunicar. El blog de la nostra comunitat ha estat molt actiu. Allà hi trobareu les “Reflexions de la Paraula de Déu”, que malgrat la pandèmia, els col·laboradors habituals ens han continuat fent arribar; també hi trobareu uns vídeos amb unes reflexions molt senzilles sobre l’Evangeli del diumenge, i moltes altres informacions. Voldria destacar les reflexions del departament de les eco parròquies, que Justícia i Pau ens ha enviat regularment.

La publicació del Full informatiu,  la reunió del Consell Pastoral del divendres dia 17, les celebracions de les primeres comunions que es van ajornar a la primavera, les inscripcions de la catequesi i moltes altres activitats, marquen l’inici del nostre curs. Un curs ple d’incerteses, però que també ens ofereix oportunitats. La primera, és poder-nos preguntar: “Què ens demana Déu que fem durant aquesta maleïda pandèmia?”. “Cap a on ens empeny l’Esperit Sant?”

Aquests interrogants tenen algunes respostes molt clares. Hem d’intensificar la pregària, la solidaritat, i la misericòrdia . Però segur que hi ha altres respostes que demanen de nosaltres que estiguem ben atents per trobar-les.  Estem vivint unes circumstàncies que imposen restriccions que mai havíem conegut, això significa que Déu ens demana que, entre tots, en comunió, hi hagi creativitat.

 Necessitem aquesta creativitat, ja que el Covid-19 no ha resolt, ans el contrari, ha complicat els reptes que ja se’ns plantejaven abans que es declarés la pandèmia: ser una església que prega i que està al costat dels malalts, una església solidària amb els pobres, una església compromesa amb el medi ambient, una església que viu i comunica l’Evangeli en els nostres dies, una  església hospitalària i defensora dels immigrants, una església que esdevingui atractiva per als joves. També hem d’afrontar els grans reptes que tenim com a societat: la situació política al nostre país, el gran problema de l’habitatge i un llarg etcètera.

 No podrem fer alguns actes, ara bé, els que puguem fer, els  farem. El dia 4 d’octubre, Sant Francesc d’Assis, acaba el temps de la Creació, durant el qual hem estat convidats pel Papa Francesc a pregar per la Mare natura. Amb aquest motiu ens convoquem com a comunitat a trobar-nos el dilluns dia 5, a les 20 h, per fer una pregària a l’estil de Taizé.

 Un nou curs, curs d’incerteses, però també d’oportunitats. Preguem a Déu, personalment i comunitàriament perquè siguem fidels a la seva veu.

 

Josep M. Jubany