23 de setembre 2019

Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona i patrona dels captius

El 24 de setembre Barcelona celebra la Festa Major sota l’advocació de la seva Patrona la Mare de Déu de la Mercè, d’aquí el nom de “Festes de la Mercè”.

La ciutat lluirà esplendorosa amb tota mena d’actes a celebrar sobretot al carrer, per més que la solemne celebració Eucarística a la Basílica de la Mercè no consti al programa de festes, com era habitual que hi fos amb altres governs municipals.

Pregarem sobretot per Barcelona, per tots els seus ciutadans sense excepció, perquè els malalts, els pobres i els marginats siguin la nostra prioritat i la dels nostres governants, sense oblidar que la Verge de la Mercè és patrona des dels seus orígens dels captius, per la qual cosa hem de pregar també pel seu prompte alliberament i perquè conforti els seus cors i els del seus familiars mentre compleixen la pena que els ha estat imposada per la llei.

Enguany, però, haurem de pregar intensament perquè el nostre país trobi vies de solució a la llarga i penosa situació que arrossega des de fa vuit anys.

Nou presos polítics, després de quasi dos anys de presó preventiva, estan a l’espera de la sentència del judici a que van ser sotmesos, que s’anuncia per a la primera quinzena d’octubre, en un moment en el qual ja sabem que l’Estat espanyol convocarà noves eleccions el 10 de novembre, la qual cosa fa pensar que molt probablement la sentència es farà pública en plena campanya electoral.

La sentència hauria de ser absolutòria perquè els delictes que es jutgen no van existir. Tanmateix, en cas de ser condemnatòria, s’espera una resposta institucional i de la població, a hores d’ara no especificada.

Preguem a la nostra Patrona per què el seny s’imposi i apareguin solucions factibles.