03 de juliol 2018

Assemblea de fi de curs de la Comunitat

El dissabte dia 9 de juny a les sis de la tarda, se celebrà la darrera assemblea del curs. Aquesta assemblea tingué un caire especial. Presidí la trobada el Bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sergi Gordo, qui després a les 8 del vespre conferí el sagrament de la Confirmació a un grup d'adolescents de la nostra comunitat.

El tema central de l'assemblea fou el nou Pla pastoral de l'Arquebisbat de Barcelona. Pla que amb el títol: "Orientacions i propostes per a una conversió pastoral a l'arxidiòcesi de Barcelona" i té com eslògan "Sortim". L' objectiu d'aquest Pla és que el poble de Déu que fa camí en l'Església de Barcelona, durant els propers anys faci una revisió profunda de les actituds que ens motiven en el nostre treball pastoral.

L'eslògan "Sortim", fa referència a una expressió repetidament dita pel Papa Francesc. Ell ens exhorta a què abandonem les nostres monotonies i amb creativitat sortim, sense por ni complexos, a testimoniar amb caritat la nostra fe en Jesucrist. Aquest Pla vol ser una concreció a casa nostra de l’exhortació del Bisbe de Roma, "L'alegria de l'Evangeli".

El Bisbe Sergi ens explicà com s’havia elaborat el pla Pastoral. Aquest és el fruit d’un procés participatiu. Foren moltes les comunitats i grups que durant el curs passat feren moltes aportacions. Després una comissió de redacció estudià i recollí tot aquest valuós material i redactaren el text del Pla. Text àmpliament difós per mitjà de diverses publicacions. També hi ha editat materials gràfics que es poden trobar a la Web del Bisbat.

El Pla té cinc eixos, el primer dedicat a " l'encontre i l'anunci de Jesucrist", el segon "Els pobres destinataris privilegiats de l'Evangeli", el tercer "els joves", el quart " la fraternitat" i el darrer "el discerniment". Aquest Pla ve representat per un "panot". El panot és un disseny de Puig i Cadalfach, i és el dibuix de les rajoles dels carrers de Barcelona. El Cercle central és el dedicat a Jesucrist. Una forma senzilla de dir-nos que aquest Pla ens ha d'acostar la gent que viu al nostre bisbat.

El bisbe Sergi continuà dient-nos que la comissió de seguiment que s'ha creat per aquest Pla, proposa que pel curs vinet 2018-2019 es treballi l'eix primer dedicat a Jesucrist (aquest és treballarà tots els anys) i el tercer, la fraternitat. El curs 2019-2020 sigui dedicat a l'eix primer dedicat a Jesucrist i el tercer, el dels joves. L'elecció del joves es degut a què l'octubre hi haurà a Roma un sínode episcopal, dedicat a la joventut. Hi ha propostes també pels següents cursos.

El Bisbe ens animà a què treballem amb realisme, però també amb il•lusió, aquestes propostes.

En la reunió del Consell Pastoral, del mes de setembre establirem un programa per veure com hem de concretar aquestes propostes a la nostra comunitat.

També en aquesta Assemblea s'agraí el treball dels membres del Consell pastoral que aquest any acaben, i es donà la benvinguda als qui s’hi incorporen de nou.

Agraïm al Bisbe aquesta completa i extensa explicació del Pla.