03 de gener 2018

Carta als Reis

Benvolguts Reis de l'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar: La comunitat de Sant Ildefons s'adreça a vosaltres, que amb els regals que vàreu dur al nen Jesús li vàreu reconèixer la seva filiació divina i després heu volgut, una vegada a l'any, en commemoració d'aquell fet, fer feliços als nens de tot el món portant-los regals.

Aquest fet tan singular, que té tants anys de continuïtat en les nostres terres, fins a esdevenir-ne una tradició, que tots esperem d'un any a l’altre i que desitgem que no s'acabi mai, s'escenifica en tots els nostres pobles i fa de la tarda-nit del dia cinc de gener una nit meravellosa que gaudim intensament, sobretot en família, quan veiem brillar els ulls dels nostres fills i néts, que esperen amb deler la vostra Reial vinguda. Les desfilades omplen els nostres carrers amb les carrosses i tot el seu seguici, i els nens gaudeixen veient-vos en persona, sabent que en poques hores els repartireu les joguines que esperen amb delit. Que l'estrella que us va guiar fins a Betlem, perquè poguéssiu adorar a Déu fet home, us guiï per aquests verals nostres perquè pugueu realitzar la vostra tasca amb l'entrega total que sempre us ha caracteritzat.

Nosaltres que volem seguir les indicacions del nostre Mestre i Pastor, Jesús de Natzaret, que ens va dir: "si no us feu com a nens no entrareu al Regne del cel" (Lluc, 18, 17), amb la il•lusió i l'esperança amb què els nens us envien les seves cartes, també fem la nostra esperant de ses Majestats que ens sereu benèvols perquè no sabem si hem estat prou bons, però sí que ho hem intentat.

I aquí van les nostres peticions:

1a. Porteu-nos la pau i la concòrdia pel nostre país, que viu en un atzucac no gens fàcil de superar, que necessitem per a una convivència en la germanor amb tots els pobles d'Espanya.

2a. Porteu-nos l'alliberament dels presos polítics, que per una mala interpretació de la llei rauen a la presó o a l'exili, fet especialment dolorós en aquestes diades tan familiars, quan els seus els hauran trobat a faltar, especialment els fills.
3a. Porteu-nos seny per a tothom i d'una manera especial per als nostres polítics i dirigents, també pels eclesiàstics, perquè sàpiguen menar pel bon camí el poble que ara està una mica desorientat pels fets que s'han produït, alguns amb violència. Que l'interès del país estigui per sobre dels interessos partidistes.

4a. Toqueu també els nostres cors perquè siguem constants en l'amor envers els nostres germans més desvalguts, que no tenen ni els mitjans ni l'ocasió per fer-vos la carta amb les seves peticions. La nostra solidaritat ha d'ésser amb ells, i amb les seves necessitats.

5a i última. Infoneu-nos l'esperança que el demà serà millor, si uns i altres som portadors dels valors, que a nosaltres, els cristians, ens va transmetre Jesús de Natzaret.

No sabem si estem demanant massa, però sí que sabem de la vostra generositat i és per això que us hem adreçat aquesta carta esperant que sigui atesa.

Gràcies. Adéu siau. I repartiu tota la felicitat que pugueu per tot el món, que n'està molt faltat.

Marcel Coromines en nom de la Comunitat de Sant Ildefons
.