11 de maig 2017

La salut espiritual. Neurociència i qualitat mental La salut espiritual. Neurociència i qualitat mental

Aquest és el títol de l’últim llibre de Ramon Maria Nogués, editat per Fragmenta Editorial, que va ser presentat al CIC el novembre de l’any passat, i del que se n’han fet ressò molts i diferents mitjans de premsa, ràdio i televisió.

La salut espiritual forma part de la salut mental i, per tant, simplement de la salut. La recerca espiritual ha de ser un camí d’alliberament, de donar sentit a la vida, de proposar visions de la realitat que possibilitin les actuacions responsables de cadascú envers els altres, la societat humana i la preservació de la integritat de la Terra.

Aquesta perspectiva creativa de l’espiritualitat és possible i, fins i tot, urgent.

Aquest llibre aporta algunes reflexions a propòsit de la necessària, luxosa i enriquidora recerca de l’espiritualitat. Ho fa amb una referència clara a la neurobiologia, però sense que aquesta forma d’aproximació pretengui convertir-se en la referència central del món espiritual. La neurobiologia i l’espiritualitat són dos instruments excel·lents per conèixer i fer funcionar adequadament el món mental humà de manera que la persona pugui apreciar el goig de viure.