05 de juliol 2016

Jornada de responsabilitat en el Trànsit

Aquest diumenge 3 de juliol, ben a prop de la festa de Sant Cristòfol, hem celebrat la Jornada de responsabilitat en el trànsit amb el lema: “Benaventurats els que són misericordiosos”.

L’accidentalitat als nostres carrers i vies de circulació malauradament no minva i tots en som responsables, vianants, ciclistes, motoristes, conductors de vehicles i altres artefactes que darrerament envaeixen impunement els carrers, com són els patins, patinets i “skates” que van a tota velocitat per carrers amb fortes baixades sense respectar semàfors vermells.

Qui no ha tingut un ensurt alguna vegada? La nostra responsabilitat és molt gran perquè ens juguem la vida de moltes persones, i no solament la vida sinó també les greus seqüeles de molts dels accidentats. Morir atropellat per una bicicleta sembla fins i tot ridícul, però a Barcelona tenim ben recent el cas de la Muriel Casals i de dues persones més en poc temps de diferència que han tingut el mateix destí.

Ens cal un canvi de mentalitat a l’hora de posar-nos a conduir qualsevol mena de vehicle. De fet sembla que la nostra personalitat canviï en entrar a la voràgine circulatòria de la ciutat i les carreteres; ningú cedeix de bon grat el pas a ningú, ben al contrari ens tallem el pas els uns als altres sempre que podem; el sentiment del “jo primer” ens domina i si no el podem exercir gesticulem aïrats i protestem fent sonar impertinentment el clàxon.

Bon lema el d’aquesta jornada, si el nostre comportament al volant fos misericordiós ens mereixeríem el qualificatiu de benaventurats.