13 de juny 2016

Presentació del llibre “Els 7 dons de l’Esperit”, art i espiritualitat

El proper dimecres 15 de juny a dos quarts de vuit del vespre, Mn. Josep Maria Jubany presentarà a la llibreria Claret de Barcelona (c./Llúria, 15) el nou llibre de Mons. Sebastià Taltavull, “Els 7 dons de l’Esperit” (Ed. Claret), que ha comptat amb la col·laboració pictòrica i poètica de Goretti Pomé, membre de la nostra comunitat.

En aquesta obra el bisbe dedica cada capítol a un dels set dons de l’Esperit Sant: saviesa, enteniment, ciència, consell, fortalesa, pietat i respecte a Déu. Tots ells consten d’una explicació del bisbe Sebastià, i d’un poema i un quadre de la Goretti.

Com en ell és habitual, Mons. Taltavull hi utilitza un vocabulari proper i planer, capaç de, en poques paraules, aclarir i actualitzar termes que amb el temps han anat agafant significats diferents. El bisbe Sebastià escriu des de la humilitat de la vivència i d’una pastoral propera, molt més que no pas des d’un pla teòric i llunyà. Tot i això no impedeix que el seu text tingui cites evangèliques per parlar de l’Esperit.

Per la seva banda, la Goretti hi aporta la visió artística i poètica a l’explicació de cada un dels dons. La seva experiència com a professora de Batxillerat Artístic i de Religió, i com a artista plàstica li permet utilitzar un llenguatge poètic i presentar uns quadres abstractes molt estudiats i treballats on cada símbol, cada color i cada paraula utilitzada té un perquè. L’aprofundiment en els seus poemes-pregàries i en les seves obres pictòriques possibilita una reflexió complementària i enriquidora a les paraules del bisbe.

“Els 7 dons de l’Esperit” neix de la voluntat conjunta d’un bisbe i d’una artista laica per posar al dia una sèrie de reflexions sobre l’Esperit Sant amb un llenguatge entenedor i innovador. Claret ha aconseguit editar una obra estèticament atractiva, tant pel seu format com pels quadres reproduïts, i a la vegada carregada de contingut profund.

Es tracta d’una obra adequada per diferents edats, des d’adolescents i joves a persones madures i d’edat avançada, ja que cadascú pot trobar sentit segons el moment vital en el que es trobi. Es un llibre que també agradarà a persones de diferents sensibilitats que busquin apropar-se a la reflexió de l’Esperit Sant, tant des d’una perspectiva teològica, com des d’una perspectiva pastoral, com des d’una perspectiva poètica o artística.

A la presentació del llibre hi seran presents els dos autors de l’obra i s’exposaran els vuit quadres que han servit per il·lustrar aquest treball.