12 de novembre 2011

L’homenatge a Mn. Lluís Saumell, una festa de la comunitat


Havíem planificat anticipadament la festa amb il·lusió i emoció contingudes i la realitat va superar totes les previsions. L’acte va ser una veritable festa de la comunitat, un dia d’aquells que sempre recordarem, i Mn. Lluís va rebre el caliu d’amor de tota la comunitat que ha volgut agrair-li d’aquesta manera la seva dedicació de sempre a Sant Ildefons i molt concretament dels últims catorze anys com a rector de la parròquia.

L’Església era plena de gom a gom, fins i tot es va haver d’habilitar la Capella del Santíssim. A l’entrada al temple es va repartir a tothom un targetó-punt de llibre, recordatori d’aquest dia.

L’eucaristia presidida per Mn. Lluís Saumell i assistida pels diaques Xavier de Dou i Aureli Ortín, va ser concelebrada amb Mn. Jesús Sanz, Vicari Episcopal, el Pare Ramon Maria Nogués, el Pare Manel Gasch, de la comunitat benedictina de Montserrat, el Pare Ferran Aguiló, Mn. Joan Lluís Cardona, Mn. Josep Rius i Camps, el Pare Francesc Vilà, de la comunitat dels Pares Franciscans del carrer Santaló, Mn. Salvador Torres, rector de la comunitat germana de Sant Paulí de Nola i el rector de Santa Agnès Mn. Josep Ramon Pérez.

La presència de les corals: Cor La Fontana, Coral Sant Jordi, Cor Mata de Jonc i Cor Ponent va donar el toc diferencial de qualitat a una celebració ja de per si joiosa, en la que va ser especialment emotiva la interpretació de “La calma de la mar” en la qual els cantaires van demanar a Mn. Lluís que fes de solista.

Parlaments de diferents grups de la Parròquia van servir per agrair en nom de tothom el guiatge de Mn.Lluís durant tots aquests anys.

Al final de tota la celebració es va projectar un audiovisual fet per en Lluís Sànchez, d’uns 10 minuts de durada i que amb fotografies aportades per la família i per tots nosaltres va fer un repàs de tota la seva vida. Va ser un èxit total llargament aplaudit.

Un piscolabis al soterrani amb tot el que entre tots havíem preparat va posar punt i final a la festa.