10 d’octubre 2011

Què va dir el Papa als joves?: Arrelats i edificats en Crist, ferms en la fe (9)

Tot i la pluja que va caure, dissabte 20 d'agost al vespre es va celebrar una vetlla de pregària al aeroport de Cuatro Vientos. El Papa digué als joves:

Com pot un jove ser fidel a la fe cristiana i seguir aspirant a grans ideals en la societat actual? En l'evangeli que hem escoltat, Jesús ens dóna una resposta a aquesta important qüestió: «Com el Pare m'ha estimat, així us he estimat jo; Manteniu-vos en amor».

Sí, estimats amics, Déu ens estima. Aquesta és la gran veritat de la nostra vida i que dóna sentit a tota la resta. No som fruit de la casualitat o la irracionalitat, sinó que en l'origen de la nostra existència hi ha un projecte d'amor de Déu. Romandre en el seu amor significa llavors viure arrelats en la fe, perquè la fe no és la simple acceptació d'unes veritats abstractes, sinó una relació íntima amb Crist que ens porta a obrir el nostre cor a aquest misteri d'amor i a viure com a persones que se saben estimades per Déu.

Si esteu en l'amor de Crist, arrelats en la fe, trobareu, fins i tot enmig de contrarietats i sofriments, l'arrel del goig i l'alegria. La fe no s'oposa als vostres ideals més alts, al contrari, els exalta i perfecciona. Estimats joves, no us conformeu amb menys que la Veritat i l'Amor, no us conformeu amb menys que Crist.

Estimats amics, que cap adversitat us paralitzi. No tingueu por del món, ni al futur, ni a la vostra debilitat. El Senyor us ha atorgat viure en aquest moment de la història, perquè gràcies a la vostra fe segueixi ressonant el seu nom en tota la terra.
En aquesta vetlla de pregària, us convido a demanar a Déu que us ajudi a descobrir la vostra vocació en la societat i en l'Església i a perseverar-hi amb alegria i fidelitat. Val la pena acollir en el nostre interior la crida de Crist i seguir amb valentia i generositat el camí que ell ens proposi.

A molts, el Senyor els crida al matrimoni, en què un home i una dona, formant una sola carn (cf. Gn 2, 24), es realitzen en una profunda vida de comunió. És un horitzó lluminós i exigent alhora. Un projecte d'amor veritable que es renova i aprofundeix cada dia compartint alegries i dificultats, i que es caracteritza per un lliurament de la totalitat de la persona. Per això, reconèixer la bellesa i bondat del matrimoni, significa ser conscients que només un àmbit de fidelitat i indissolubilitat, així com d'obertura al do diví de la vida, és l'adequat a la grandesa i dignitat de l'amor matrimonial.

A altres, en canvi, Crist els crida a seguir més de prop en el sacerdoci o a la vida consagrada. Què bonic és saber que Jesús et busca, es fixa en tu i amb la seva veu inconfusible et diu també a tu: "Segueix-me» .

Estimats joves, per descobrir i seguir fidelment la forma de vida a la qual el Senyor us cridi a cada un, és indispensable estar en el seu amor com a amics. I, com es manté l'amistat si no és amb el tracte freqüent, la conversa, l'estar junts i el compartir il•lusions o penes? Santa Teresa de Jesús deia que l'oració és «tractar d'amistat, estant moltes vegades tractant a soles amb qui sabem ens estima».