24 de març 2011

Reflexions dels nois i noies de la Catequesi

Des de fa unes setmanes, els infants de la Catequesi Familiar fan un breu comentari sobre les lectures que després llegeixen a la Missa. A continuació es transcriuen els dos comentaris que van fer els nois i noies dels dos grups de 6è grau sobre la lectura de l'Evangeli de Mateu (Mt 4, 1-11):

Jesús, home com nosaltres, també estava sotmès a les temptacions del poder, el diner, la fama que en l’evangeli es personifiquen en el diable. Nosaltres sovint cedim a les ganes de ser protagonistes, de ser més que els altres, del consum desmesurat i de tantes altres coses que ens fan ser esclaus i no homes lliures com Jesús ens vol.

Hem de fer l’esforç de reconèixer aquelles coses de la nostra vida que ens tempten i ens esclavitzen i que no ens permeten ser fidels al que Déu ens demana a través del seu Fill :  estimar Déu i estimar els homes ajudant els més desvalguts i necessitats. 

*     *     *     *     *     *     *     *     *

Jesús va ser temptat al desert igual com nosaltres son temptats durant tota la nostra vida. Jesús superà les temptacions gràcies a la Paraula de Déu. En aquestes lectures d’avui veiem com Déu ens fa lliures, i que si realment volem un món millor, tots hem d’esforçar-nos i no pensar que Déu ens ho ha de donar tot fet.

Aprofitem que la vivència d’aquesta Quaresma ens ajudi a prendre consciència del que hem de fer.

Els nois i noies de 6è que aquest any rebrem la confirmació volem fer un pas endavant i ser testimonis de Jesús en el nostre món.