18 d’abril 2010

Catequesi 6è grau: el Sagrament de la Confirmació

Carta del Bisbe de Tolosa Jean Guyot als nois que s’han de confirmar

L'antic arquebisbe de Tolosa enviava una carta, com la que tot seguit es reprodueix, a tots els joves de la seva diòcesi que es preparaven per rebre el sagrament de la Confirmació. El cardenal Guyot, nascut el 1907 a Bordeus i que va morir a la mateixa ciutat l'any 1988, va ser arquebisbe de Toulouse 1966-1978.


Estimat amic,

Tu ets cristià i vols ser-ho veritablement. Coneixes Jesús ja fa anys i t’esforces en entendre’l. Un dia els teus pares et van batejar i ara, després de bastants anys, estàs participant a les reunions de Catequesi, reflexiones en grup i procures conèixer millor Jesús, estimar-lo més i seguir el que Ell et demana en la teva vida de cada dia.

T’adones prou bé que estàs creixent, que canvies, i cada cop tens més ganes de prendre les teves decisions personalment. No és fàcil viure la teva vida en aquest món d’avui i ser fidel a Jesús. Tu mateix te n’adones. Et puc assegurar que Jesús està molt atent a tot el que et passa i als esforços que fas per aconseguir-ho. És Ell qui ara et proposa, per ajudar-te, donar-te amb més abundància el seu Esperit: l’Esperit Sant t’ajudarà a pensar com Jesús, a afirmar-te com a cristià entre els teus companys, i a acceptar la teva responsabilitat.

El dia que rebis el Sagrament de la Confirmació, Jesús et dirà per mitjà del seu Bisbe : ‘jo compto amb tu, jo he posat la meva confiança en tu, jo et vull donar la llum i la força dels teus germans’.

Jesús et demostra el teu amor reconeixent-te capaç de ser-li fidel, gràcies al do que ens fa l’Esperit Sant.

Tu comprens, segur, que és important que t’hi preparis bé. Saps que Jesús va viure tres anys sencers amb els seus apòstols abans de deixar-los i d’enviar-los el seu Esperit Sant, que els omplí de gràcia i de força fins al final de les seves vides.


Les reunions en què participes amb els teus companys i els encarregats de la Parròquia, et volen ajudar a conèixer una mica millor Jesús i a veure la seva presència en el nostre món. També a fer-lo conèixer més als que estan el teu voltant i a estimar els altres. Així actues ja segons l’Esperit.

Perquè t’adonis encara més de la importància d’aquesta etapa de la teva vida, seré jo mateix, el teu bisbe, qui vindrà a donar-te el sagrament de la Confirmació. M’agradarà molt de trobar-me en aquest dia amb tots els que heu volgut, amb l’ajuda de Jesús i amb la de l’Esperit Sant, donar un pas endavant en la vostra vida com a cristians.

Fins ben aviat…

El teu bisbe