12 d’abril 2020

Reflexions a la Paraula de Déu

“Quan es manifestarà el Crist, que és la vostra vida, també vosaltres apareixereu amb ell plens de glòria”

Avui celebrem la Pasqua, la Resurrecció de Crist, desprès de la seva passió i mort. Resurrecció de la què ens parlen les 3 lectures: els Fets dels Apòstols, la carta de Sant Pau als cristians de Colosses i l’Evangeli.

Explica Sant Joan a l’Evangeli que Maria Magdalena és la primera que va al sepulcre i descobreix que està buit, Jesús no hi és i corre a trobar a Simó Pere i l’altre deixeble, aquell que Jesús estimava tant, i els diu: “s’han endut el Senyor, fora del sepulcre i no sabem on l’han posat.” Llavors ells hi anaren, veieren el sepulcre buit i cregueren.

Acostumats a cercar explicacions a tot i a voler que tot sigui palpable i visible, podem caure en la temptació de centrar-nos en el que podria ser el fet d’una resurrecció física i preguntar-nos com hauria sigut aquest fenomen, però no, no cal que cerquem proves ni explicacions de la resurrecció de Jesús com un fenomen material o corporal.

El Papa Francesc, en la Exhortació Apostòlica EVANGELII GAUDIUM, diu que “la resurrecció no és cosa del passat, és una força de vida que ha penetrat el món, on sembla que tot ha mort, tornen a aparèixer brots de resurrecció”. I en la Exhortació Apostòlica CRHISTUS VIVIT, dirigint-se als joves diu: “Viu Crist, esperança nostra i Ell és la més bella joventut d’aquest mon. Tot el que toca es torna jove, es fa nou, s’omple de vida, llavors ELL VIU I ET VOL VIU.”

Així, doncs, l’anunci de la Resurrecció de Crist és un missatge d’ànim, d’esperança, d’alegria, d’amor, de pau, de fraternitat, de coratge, i sobretot un missatge de vida.

El Crist viu, com diu el Papa Francesc, el tenim dins nostre i creure en Ell ens ha de fer forts per deixar de queixar-nos, deixar de viure sempre lamentant-nos i de sentir-nos sempre víctimes, i ser conscients de què amb la seva resurrecció, Crist ens ha omplert de Gloria: “Quan es manifestarà el Crist, que és la vostra vida, també vosaltres apareixereu amb ell plens de glòria”, diu la Carta de Sant Pau als cristians de Colosses.

Amb el Crist amb nosaltres, plens de glòria, mirant el que ens envolta, mirant què passa al món, aquest mal que ens ha atacat, aquest virus tant dolent, el Covid19, que ens ha fet adonar, per una banda, que som molt vulnerables, que no som els reis del món, i per una altra banda que no tots som dolents, que hi ha moltes persones disposades a fer el possible i l’impossible, a donar-ho tot per salvar vides, mostra d’ells són tot el personal sanitari i de serveis, i no tinguem por, Crist no ens deixa, Crist ens porta brots de resurrecció i, com Ell que va patir, morir i ressuscitar, nosaltres en sortirem, però Crist vol que en sortim amb la lliçó apresa, renovats, plens d’amor i respecte els uns pels altres, solidaris, capaços de posar fi a les guerres, a les diferencies de classe, a la pobresa, a la opressió, i tenint cura del planeta. Que això sigui possible, només depèn de nosaltres. Si cadascú de nosaltres hi posa el seu gra de sorra ho farem possible, perquè Crist és amb nosaltres.

Maite Cura