23 de juliol 2018

Ha mort Mn. Francesc d'Assis Malgosa i Riera

El dia 10 de juliol, moria a la Residència sacerdotal Sant Josep Oriol, Mn. Francesc d'Assis Malgosa i Riera. Mn. Malgosa va celebrar durant molts anys l'Eucaristia de les 8 del matí a la nostra comunitat. Mn. Malgosa fou, durant la major part del seu ministeri sacerdotal, rector en pobles del Montseny, especialment en el Montnegre.

Va néixer el 16 d'agost del 1926. Sacerdot des del 4 març del 1951. Llicenciat en Teologia. Fou vicari a: Olesa de Montserrat, Sant Josep de Mataró i aSant Miquel del Port. També va ser rector a Sant Martí del Montnegre, on restaurà l'església, transformà la casa rectoral en una llar oberta a persones i a grups, i a Sant Martí de Mosqueroles, on també restaurà l'església, la casa rectoral i el seu entorn. Durant un temps fou Consiliari dels Minyons Escoltes i Noies Guies. Va fer de professor de religió, i era membre del Col·legi de Periodistes i Soci d'honor de l'Associació d'Escriptors Catalans.

Fou un gran escriptor, i poeta. Autor de molts llibres d'espiritualitat i de poesia, exercí de periodista i juntament amb Mn. Jarque fundà el setmanari "Catalunya Cristiana" ara fa 50 anys.

Com ell mateix va escriure en una poesia, reproduïda en l'estampa de recordatori : "la meva mort, Senyor, ha mort en la mort teva; la teva resurrecció, és també meva".

Ara, el Senyor l'ha rebut en les estances eternes, ja que com deia Santa Teresa de Jesús: " jo no moro, jo entro la vida", frase que ell va escollir perquè fos transcrita en el recordatori de la seva mort.