03 de juny 2018

Reflexions a la Paraula de Déu

Comunicar-se amb Déu és el que importa!

Des de sempre Déu vol comunicar-se amb cadascuna de les persones, perquè tinguin contacte directe amb Ell. Déu ha omplert Moisès del seu Esperit, li comunica les paraules que vol transmetre al seu poble. Transmet l'Aliança -el testimoniatge, la comunicació- al seu poble. Déu estima les persones. Vol que siguin els seus interlocutors, vol que les persones tinguin cura de la seva creació. Vol trobar-se amb elles, vol que l'escoltin i que posin en pràctica la seva estimació a tot el seu poble, que són totes les persones d'aquest món.

Diu el Salm: "Com podria retornar al Senyor tot el bé que m'ha fet?”. L'home s’adona de tot el que Déu fa constantment per a tots els qui l'estimen, i en dóna gràcies. El nostre pa de cada dia, la nostra bona acció de cada dia!

Jesús amb la Nova Aliança és el mitjancer-comunicador de Déu. Amb la bona nova de l'Evangeli i amb la seva mort ens fa hereus de l'Esperit de Déu, que Ell va rebre plenament al Jordà.

Compartir és el que importa, s'ha de desterrar la indiferència. En la tasca d'alimentar el món, Jesús ens ofereix el seu cos i la seva sang, el pa i el vi, signes dels aliments que hem de compartir, de manera que tota la família humana pugui viure en condicions dignes. És la responsabilitat de cadascun de nosaltres. Ho ha dit ben clar el Papa Francesc: "Estem cridats a proposar un canvi en els estils de vida, en l'ús dels recursos, en els criteris de producció, fins i tot en el consum". No podem conformar-nos a dir: ‘Un altre ho farà’."

Amb l'Eucaristia -acte de compartir-ho tot- que ens ofereix Jesús, ens hem de salvar, salvant tota la família humana. És el gran acte de comunicació amb Déu. Tinguem ben instal•lat aquest WhatsApp en el disc dur del nostre cervell. Estiguem atents a la veu del Pare: "Aquest és el meu fill estimat, escolteu-lo".

Pere Rius