04 d’abril 2018

Sessions de Catequesi d’Adults en Temps de Pasqua - L’era de l’Esperit: Presència de la Salvació

Durant tot el Temps Pasqual, la comunitat cristiana celebra la festa central de la seva fe: la Pasqua del Crist. Aquest temps festiu s’obre el Diumenge de Pasqua i es clou cinquanta dies després, amb el Diumenge de la Pentecosta. Durant tot aquest temps se’ns proclamen els episodis que fan referència a la resurrecció de Jesús, a les seves aparicions als apòstols, a diferents personatges i, abans que a ningú altre, a les dones que li feren costat durant la seva vida, i escoltarem les seves paraules de comiat i d’apoderament als seus seguidors, per tal que continuessin allò que Ell havia iniciat. Al final de tot aquest cicle celebrem el compliment de la promesa que Jesús va fer als seus deixebles i a totes les generacions que en el futur l’haurien de seguir: l’enviament de l’Esperit Sant, la Pentecosta. I nosaltres, avui, homes i dones del segle XXI, que hem celebrat la Pasqua del Crist, som portadors d’aquest Esperit.

A les trobades de la “Catequesi d’Adults” parlarem de l’Esperit de Déu i intentarem fer-ho donant una ullada a l’Antic i al Nou Testament. Ens preguntarem què és o qui és Ell? Per què l’invoquem tan sovint quan els cristians ens reunim en església? Quina és la seva funció? Té algun sentit proclamar la seva presència en el nostre món? Sense cap mena de dubte, haurem de superar molts prejudicis i, sobretot, moltes imaginacions i fantasies que s’han creat entorn d’Ell al llarg de la història de l’església. Però és vital per a la nostra fe escodrinyar i aprofundir en tot allò que implica la presència de l’Esperit, perquè Ell és el principi de vida.

Esteu tots convidats a les trobades que tindran lloc els dimecres 11, 18 i  el dimarts 24 del mes d’abril, a les 7 de la tarda.
Anton Ramon Sastre

Programació de les trobades
PRIMERA TROBADA - dimecres 11 d’abril de 2018
L’ESPERIT DE DÉU

Dificultats bàsiques avui per entendre el nom i la invocació
El nom i la invocació a l’Antic Testament
El nom i la invocació al Nou Testament

SEGONA TROBADA - dimecres 18 d’abril de 2018
LA FESTA DE L’ESPERIT

Una breu ullada a la història
La festa jueva de la Pentecosta
La festa cristiana de la Pentecosta

TERCERA TROBADA - dimarts 24 d’abril de 2018
LA PRESÈNCIA DE L’ESPERIT

L’acció de Déu a la Història
L’església: presència del Crist en l’Esperit
El culte en esperit i veritat: Invocació a l’Esperit i memorial