06 d’agost 2016

Reflexions a la Paraula de Déu

Estigueu a punt sempre per fer servei!

Hem d'estar actuant sempre, hem de saber esbrinar contínuament les necessitats que el dia a dia angoixen als més oblidats d'aquest món, i estar al seu costat ajudant-los amb les eines que Déu ens ha donat a cadascú de nosaltres. El Regne és de tots, el Pare ens l'ha donat. I si és de tots, l'hem de saber compartir. El com és qüestió nostra.

Jesús ens diu que sempre hem d'estar fent servei als altres: és l'Esperit del Regne. Us convido a fer aquest servei permanent: cada dia tenim al nostre abast bones obres que poden ajudar les persones del nostre entorn a viure amb més esperança.

La fidelitat, Déu la vol en tot moment. El treball que Ell ens demana a cadascú de nosaltres ha de saber remuntar les hores baixes, els dubtes, el cansament. S'ha d’adaptar als signes dels temps, llegint el que a la societat li manca. Seguir ajudant sense desentendre'ns ni un moment dels qui pateixen. La pregària ha de ser la nostra força. Per sobre de totes les coses, hem de tenir present Déu amb el que fem i com ho fem. Ens diu el Papa Francesc: Una comunitat de fe que contingui un horitzó de sentit i de vida.

Sant Pau ens parla de renovar la vida cristiana amb la fe: Amb la fe serem agradables a Déu. Ho serem amb les accions que ens demana vers el pròxim: accions que ens ajuden a acostar-nos-hi i a creure que existeix, i que posen la confiança en que rebrem l'ajuda de Déu. Gràcies a la fe la mare Teresa de Calcuta ha portat l'esperança a una multitud de persones; gràcies a la fe que Déu ens ha donat a cadascú de nosaltres podem donar esperança a les persones que estan al nostre costat.

Pere Rius