13 de juliol 2016

Assemblea fi de curs

Ja és costum que l'Assemblea de fi de curs tingui un caire deliberatiu, això és, no hi ha ponent, i es convida a tots els assistents que aportin els seus suggeriments. El tema sempre és alguna qüestió que afecta la dinàmica de la comunitat. Pròpiament parlant, és la trobada mensual que millor respon al nom d'assemblea. I també es presenten els nous membres del Consell Pastoral, i s'agraeix la bona feina dels qui per estatuts, acaben.

Enguany hem celebrat aquesta trobada el dilluns dia 13 i el tema fou proposat pel Consell pastoral, qui prèviament en la carta de convocatòria ens deia entre altres coses:

El consell Pastoral us fa una proposta, senzilla, però que pot ser útil per donar un impuls missioner a la nostra comunitat. Se us convida a participar en una jornada de reflexió, on, sense presses, tots pugueu aportar els vostres suggeriments. En principi, aquesta trobada serà el dissabte dia 8 d'octubre a Montserrat. La realització d'aquesta trobada, cal que sigui preparada, i us convidem a tots a fer-ho en l'assemblea del dia 13. En aquesta trobada, cal que porteu els vostres suggeriments, i plantegeu de quines qüestions i temàtiques caldria parlar en la trobada del mes d'octubre. Quines qüestions i activitats cal potenciar, quines activitats cal revisar per millorar-les i quines activitats cal crear.


Mn. Josep m, en nom del Consell en feu la presentació. A partir d'aquest moment s'obri un debat, on els assistents amb gran llibertat d'esperit i també amb molta creativitat, exposaren els seus suggeriments. Fou molt interessant, perquè no tan sols s'interessaren per la sortida proposada pel mes d'octubre, sinó que també aportaren algunes idees per dinamitzar la comunitat. Així es proposà: Que es formés algun grup de gent gran on els membres poguessin reflexionar a la llum de l'evangeli sobre la seva vida. S'ha de fer conèixer més les activitats de caritat que es realitzen en la comunitat.



La comunitat s'ha d'obrir i fer-se conèixer més en el barri. Treballar per implicar en la dinàmica de la comunitat els grups d'Esplai i Escoltisme, especialment els pares dels infants. Continuar el treball amb els pares de la catequesi, tant la familiar, com la que anomenen del "dilluns". Hi ha molts grups que es mouen al redós de la comunitat, però a vegades no tenen prou consciencia comunitària. Que la comunitat sigui sensible a les diferents opcions personals dels seus membres, que ningú pugui sentir-se discriminat ni per condició social, tendència sexual, o per edat, etc. Possibilitat d'organitzar algun tipus de pregària estil Taizé, i molt més.

Referent a la proposta que feu el Consell Pastoral, s'acceptà la idea de fer una sortida de pregària, reflexió i festiva, però es trobava precipitat realitzar-la el mes d'octubre. Una sortida d'aquestes característiques s'ha de preparar molt bé, s'ha de motivar als diferents membres de la comunitat a la seva participació, el tema ha d'estar prèviament treballat. S'acordà que el Consell Pastoral el mes de setembre, tot atenent les aportacions fetes, acabaria d'estudiar-ho.
També, es decidí que es donés publicitat a la carta presentada pel Sr. Eduard Sagarra, i adreçada a la comunitat Europea, referent a la dramàtica situació que es troben milers de refugiats, demanant a les institucions europees que fossin coherents amb els seus tractats, i que el diumenge es convidés a signar-la a la feligresia.

L'assistència no fou nombrosa, però no fou obstacle perquè fos una trobada molt reeixida, com es digué al final de l'assemblea.