22 de setembre 2014

Estrena a l’ONU del documental de Mans Unides “La Misión Tseltal”



El 22 i 23 de setembre hi ha una fita històrica a l'ONU: se celebra la Conferència Mundial de Pobles Indígenes. Aquests pobles, que han patit marginació, explotació i genocidi durant segles, han preparat aquesta cimera amb cura amb l'esperança que els siguin reconeguts els seus drets. En el context d'aquesta Conferència Mundial, Mans Unides estrena el documental "La Misión Tseltal" que se centra en les lluites indígenes de les comunitats maies tseltals de Chiapas (Mèxic), bressol del despertar indígena.

El documental posa el focus en la implicació de la Missió Jesuïta de Bachajón amb les comunitats indígenes. Explica la lluita per mantenir les seves terres davant el Govern de Mèxic que els les vol prendre.

El documental serà estrenat el 2 d’octubre a les 8 del vespre als Cinemes Girona de Barcelona, renovació de les antigues sales de cinema situades des de fa més de 25 anys al carrer Girona de Barcelona, al peu del barri de Gràcia.

En acabar la projecció hi haurà un col·loqui amb Josep Lluís Penadés, director de la pel·lícula i una videoconferència amb Pepe Avilés des de la Missió de Bachajón. Els assistents li podran fer preguntes en directe.