16 de setembre 2014

El “Pregó pasqual” cantat per Mn. Lluís Saumell a Viquipèdia

Viquipèdia, la monumental enciclopèdia lliure, informàtica i col·laborativa que des de fa 13 anys va creixent, és un referent obligat per tenir una informació veraç i resumida de qualsevol cosa que consultem. Certament que és molt útil, però potser el que li dóna més de versemblança és que els seus continguts no es poden considerar mai tancats perquè tots podem actualitzar-los aportant la documentació que signifiqui una ampliació de la informació.

Dit això, el motiu del nostre comentari d’avui és posar de relleu que la informació que dóna Viquipèdia del “Pregó pasqual” conté dos enllaços de gravacions del pregó cantades. El primer és el registre que vam fer en directe el 16 d’abril de 2010 cantat en català per Mn. Lluís Saumell, en la celebració de la Vetlla pasqual. I l’altre gravació està cantada en llatí i en gregorià a l’Abadia de Fontfreda (França) el 31 març de 2013.

De fet aquesta gravació de Mn. Lluís ja fa temps que podem escoltar-la en aquest blog, on podem gaudir de l’emoció que transmet la qualitat de la seva magnífica veu de baríton, però cal entendre que fins ara quedava limitada al nostre àmbit parroquial i que a partir d’ara Viquipèdia l’ha universalitzada. Tothom arreu del món la podrà escoltar. És una molt bona notícia que ens omple de goig.