24 d’octubre 2011

Comença la Catequesi Familiar

Els diumenges 16 i 23 d'aquest mes d'octubre s'han realitzat les primeres sessions de la Catequesi Familiar d'aquest curs. Els 300 infants, repartits en el Grup A i el B, han reflexionat sobre el que celebrem per la festa de Tots Sants amb l'ajut del dibuix fet per Frederic Bassó.

El dibuix representa Déu Pare, Fill i Esperit Sant que com sabem és la manera de pensar i parlar de Déu pròpies de la fe cristiana. La mà gran i oberta és Símbol de Déu Pare, Origen i Fonament de tot el que existeix en l’univers.

A la dreta de la Mà que significa el Pare, està assegut Jesús compartint amb ell el lloc més important i solemne.

Jesús és ja un home gran. Ell és el Resplendor de la Saviesa del Pare que s’ha fet home en el sí de Maria. I va néixer, créixer, i oferir tota la seva vida a una plena fidelitat al Pare. És el Fill del Pare.

Jesús és Jesús ressuscitat, el Crist, que després de viure tota la seva vida humana amb plena fidelitat al Pare, ensenyant a tothom els camins de la veritat i l’amor, ha mort en creu i ha ressuscitat a la Vida Nova.

Jesús porta en el seu cos els senyals de les nafres que han deixat els seus sofriments.

Jesús té a les mans el Llibre de la Vida que l’Apocalipsi presenta com el símbol de la condició de Jutge que té el Crist en relació a tots els humans com a home perfecte que és.

Envoltant-ho tot, el Núvol lluminós que uneix el Pare i el Fill, és el Símbol de l’Esperit Sant, que és la Relació d’Amor i d’Energia que uneix i dinamitza el Pare i el Fill, i provoca la creació de l’Univers i els humans en ell.

Barrejats amb els símbols de llum, vent i foc, que són la Santedat de Déu, tots els homes i dones i nens i nenes de tots els llocs i temps que han viscut de fet segons l’exemple i l’ensenyament de Jesús, són TOTS ELS SANTS, que només Déu coneix i en sap el nombre i el nom de cadascú.