Què representa viure des de la fe en la resurrecció? Quina és l’arrel de l’alegria pasqual? Com afecta la resurrecció del Crist en la nostra vida de cada dia?
L’anunci fonamental del missatge pasqual és clar i contundent: la mort ha estat vençuda, el qui era mort ha ressuscitat per obra de l’Esperit Sant. Som cridats a viure una Vida en abundància. Massa sovint, la visió cristiana de l’existència ha posat l’accent en el dolor, en el patiment i en el sacrifici i ha negligit el vitalisme inherent a l’acte de creure. La resurrecció no és una pura dada històrica, ni és, solament, un contingut del Credo de Nicea. És motor de vida, motiu de felicitat que s’irradia en tots els àmbits de vida.
Viure en cristià és transmetre l’esperança que tot serà renovat, transformat per obra de l’Esperit i que nosaltres, moguts per aquest alè etern, podem transformar les mancances d’aquest món i edificar, dia a dia, el Regne de Déu.
Quatre personalitats, ben conegudes entre nosaltres, ens parlaran de la seva experiència de fe i de com la resurrecció esdevé motor i força en les seves vides:
Dilluns 4 d'abril
Els relats de la resurrecció ens els textos bíblics.
Dimecres 6 d'abril
Anunciar, celebrar, i viure Crist ressuscitat
Mns.Sebastià Taltavull, Bisbes auxiliar de Barcelona. Nascut el 1948 a Ciutadella, va estudiar teologia i filosofia al seminari diocesà de Menorca i és llicenciat en Teologia Dogmàtica per la facultat de Teologia de Catalunya. Va ser ordenat sacerdot el 1972. És autor de diversos llibres i articles sobre qüestions de pastoral, catequesi, família, joventut, espiritualitat i doctrina social de l’Església.
Dilluns 11 d'abril
Compromís en els àmbits social i cívic, des de l'òptica de la resurrecció.
Dr.Joan Rigol,Doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya l'any 2008, per la tesi "Fonament Teològic de la dignitat de la persona en la filosofia política de Jacques Maritain". Màster en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE. Fou diputat al Congrés de Diputats els anys 1979-1980, Conseller de Treball (1980-1984), Conseller de Cultura 1984-1985), i President del Parlament de Catalunya (1999-2003). Actualment és President del Patronat de la Sagrada Família, i del de la Muntanya de Montserrat.
Dimecres, 13 d'abril
Alegria Pasqual com a signe de credibilitat
Dr.Francesc Torralba (Barcelona, l967) és doctor en Filosofia i en Teologia. En l’actualitat és Professor de la Universitat Ramon Llull de Barcelona i imparteix cursos i seminaris en moltes altres universitat d’Espanya i de Sud Amèrica. Ensenya Història de la Filosofia contemporània i Antropologia filosòfica i alterna la seva activitat docent amb l’ofici d’escriure. Entre el seus llibres destaquen: Antropologia del cuidar (1998), Explorar el sentit de la realitat (2000), Rostre i sentit de l’acció educativa (2001), Ètica del cuidar (2001), Cent valors per viure (2001), Vint-i-cinc catalans i Déu (2002), ¿Un altre món és possible? (2003), ¿Què és la dignitat humana? (Editorial Herder) (2004), Pares i fills (2003), Cartes al fill que encara no té nom (2005), El civisme planetari (explicats als meus fills) (2005), L’art de saber escoltar (2006), Els mestres de la sospita: Marx, Nietzsche i Freud (2007), El sentit de la vida (2008), Biblioteca Francesc Torralba dedicada a valors amb títols com La Tendresa, La Paciència o L'Amistat, (2008), Planta cara a la mort (2008), Sosegarse en un mundo sin sosiego (2009) i Inteligencia Espiritual (2010).
Les sessions es portaran a terme a les 20:00 hores a la Institució Cultural del CIC (Via Augusta, 205).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada