08 de desembre 2010

Trentè aniversari de la inauguració de la Llar del jubilat Sant Ildefons

“El dia 10 de desembre s’acompleixen 30 anys de la inauguració de la Llar del Jubilat Sant Ildefons, al carrer de Marià Cubí 11, després que “la Caixa” signés el 2 de maig de 1979 el primer conveni de 5 anys amb Immobiliària Camí, S.A, comprometent-se a realitzar les obres d’adequació i millores del local i una subvenció anual a la “Llar del Jubilat Sant Ildefons”, amb el subtítol “Esplai Aribau-Laforja”.

Amb posterioritat, l’any 1981 l’Arquebisbat de Barcelona donà el vistiplau a uns Estatuts de la Llar del Jubilat Sant Ildefons com una entitat de serveis integrada en el conjunt de les activitats de la comunitat parroquial. I més tard, per tal de poder renovar els convenis amb “la Caixa”, fou necessari redactar uns estatuts amb personalitat jurídico-civil, amb el corresponent número d’identificació fiscal. Aquests estatuts en nom de la “Llar del Jubilat Sant Ildefons” foren aprovats per la Generalitat de Catalunya el dia 11 de gener de 1989.”

Amb aquestes paraules Mn. Ignasi Cases descriu i recorda tot el procés de creació de la Llar del Jubilat, avui Casal Sant Ildefons.

Cal recordar també que el mes de juny de 1977, Immobiliària Camí, S.A. a instàncies de “la Caixa”, que posà com a condició indispensable que el local fos propietat de la Parròquia de Sant Ildefons, acordà vendre a la Parròquia de Sant Ildefons el local amb un capital nominal que va ser repartit en 500 accions. Inicialment la Parròquia en posseïa 271, i la resta foren venudes a socis de la immobiliària.

Amb paciència benedictina al llarg de dos anys Mn. Ignasi va convèncer, visitant un a un els propietaris de les accions, perquè accedissin a donar-les gratuïtament a la parròquia. Així fou com Mn. Ignasi Cases aconseguí que la titularitat de la propietat del Casal fos integrament de la Parròquia. Aquest és un mèrit que mai li agrairem prou. Mn. Cases des dels inicis del Casal fins ara n’ha estat l’ànima i d’això la comunitat se’n sent molt orgullosa.

El felicitem ben de cor tot celebrant amb goig aquest aniversari i desitjant-li que el Casal tingui la prosperitat que ell sempre ha volgut.