01 de gener 2019

Jornada Mundial de la Pau

L'Església celebra avui dia 1 de gener de 2019, la 52ª Jornada Mundial de la Pau. Per la celebració d'aquesta Jornada, el papa Francesc ha fet públic un missatge amb el títol, “La bona política està al servei de la pau”.

Publiquem el fragment d’inici del missatge del Papa amb motiu d’aquesta Jornada:

“Pau en aquesta casa”

Jesús, a l’enviar els seus deixebles en missió, els va dir: «Quan entreu en una casa, digueu primer: “Pau en aquesta casa”. Si allí hi ha algú que n’és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d’ell; si no, tornarà a vosaltres» (Lc 10,5-6).

Donar la pau està en el centre de la missió dels deixebles de Crist. I aquest oferiment està dirigit a tots els homes i dones que esperen la pau enmig de les tragèdies i la violència de la història humana[1]. La «casa» esmentada per Jesús és cada família, cada comunitat, cada país, cada continent, amb les seves característiques pròpies i amb la seva història; és sobretot cada persona, sense distinció ni discriminació. També és la nostra «casa comuna»: el planeta en què Déu ens ha col•locat per a viure i al que estem cridats a tenir cura amb interès.

Per tant, aquest és també el meu desig al començament del nou any: «Pau en aquesta casa».