26 de novembre 2017

Reflexions a la Paraula de Déu

"Vingui a nosaltres el teu Regne"

Així ens ensenyà Jesús a pregar al Pare. I encara després afegí "que es faci la teva voluntat, així a la terra com es fa en el cel".

I avui Mateu, en l'Evangeli ens manifesta al mateix Jesús en l’escena del judici final dient a les persones escollides a la dreta: rebeu en herència el Regne que el Pare us tenia preparat.

És el mateix Regne del que Jesús ens parla? Creiem que la resposta ha de ser afirmativa. El regne ja l'hem d'anar dissenyant ací. I la manera de contribuir al disseny és diàfana; donar de menjar i veure als assedegats; vestir els despullats; acollir els forasters; visitar els malalts i empresonats; i podríem (hauríem) d'anar afegint "cuidar de la natura "; rebutjar la violència i l'armamentisme, abandonar la corrupció...., en fi... edificar ja des d’avui el regne on s'imposi la veritat i la vida, la santedat, la justícia i la pau.

I atès que no hem estat capaços encara de construir totalment aquest regne d'amor, de justícia i de pau, bo és que la Litúrgia, en acabar cada cicle litúrgic ens meni a una reflexió que ens porti a demanar perdó i alhora força, i en definitiva demanar la gràcia per anar treballant en la construcció d'aquell regne.

Perquè ben segur que podem anar millorant, que tenim el deure d'anar millorant, que tota "potència, autoritat i poder" està en mans de Déu, com ens diu Pau a la 1ª carta als Corintis, i ens cal renunciar a tota autoritat, i a tot poder, honor i glòria.

I l'any vinent haurem de tornar a pregar, perquè encara no haurem arribat al punt omega, perquè som febles, som pecadors i ens cal voluntat, i més que voluntat, ens cal fe o esperança, que el REGNE JA ÉS AMB NOSALTRES.

Angelina i Josep M.