Comunitat Eclesial de Sant Ildefons. c/Madrazo, 92 08021 Barcelona Telèfon: 93 209 73 63 / 93 209 43 28
email: santildefons100@arqbcn.org / twitter: @Sant_Ildefons
Parròquia agermanada amb la de Sant Paulí de Nola, del barri del Besòs


26 de setembre de 2016

Ramon M. Nogués aborda una espiritualitat no patològica amb 'La salut espiritual'

Aquests dies ha arribat a les llibreries "La salut espiritual. Neurociència i qualitat mental" (Fragmenta), el darrer títol de Ramon M. Nogués, on aporta algunes reflexions a propòsit de la recerca de l'espiritualitat. El P.Ramon M. Nogués és catedràtic emèrit de biologia a la UAB i autor de diverses obres sobre ciència i religió, i ben conegut i estimat a la nostra parròquia.

La salut espiritual forma part de la salut mental i, per tant, simplement de la salut. La recerca espiritual ha de ser un camí d'alliberament, de donar sentit a la vida, de proposar visions de la realitat que possibilitin les actuacions responsables de cadascú envers els altres, la societat humana i la preservació de la integritat de la Terra. Aquesta perspectiva creativa de l'espiritualitat és possible i, fins i tot, urgent.

Aquest llibre aporta algunes reflexions sobre la necessària, luxosa i enriquidora recerca de l'espiritualitat. Ho fa amb una referència clara a la neurobiologia, però sense que aquesta forma d'aproximació pretengui convertir-se en la referència central del món espiritual. La neurobiologia i l'espiritualitat són dos instruments excel·lents per conèixer i fer funcionar adequadament el món mental humà de manera que la persona pugui apreciar el goig de viure.

El P.Nogués combina el màxim rigor científic (ho prova l'àmplia i actualitzada bibliografia amb què compta el llibre) amb una gran claredat expositiva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada