29 de maig 2016

Reflexions a la Paraula de Déu

L’alegria del Corpus

Crist ha ressuscitat i no ha volgut deixar-nos sols. Amb l'Eucaristia, ens acompanya tota la vida. Camina entre nosaltres.

Celebrem-ho, amb la mateixa alegria que el poble jueu rebia el manà, s'alliberava del jou egipci i arribava a la terra promesa.

La festa del Corpus, és una festa alegre; a Missa participem del Cos i la Sang de Crist, que tant ens ha estimat. Després, sortim al carrer, anem a les processons, veurem com el poble omple els carrers de catifes de flors, agraïm els esforços i treballs que han costat a tantes persones.

Llegim la descripció que ens deixà el poeta Verdaguer:

"Los carrers i les places estaven tan sembrats de flors de ginesta i coberts de capblaus i roselles que dolia haver-los de trepitjar; de vegades, me feia la il•lusió de que em passejava per un bocí de sembrat o per una tiroia de prada que, retallat amb unes estisores de gegant, algú hi hagués transportat..."

Després anem a veure l'ou com balla i podrem observar els ulls d'admiració dels més petits.

I en tornar a la pau i tranquil·litat de les nostres llars, donem gràcies a Déu per tots els dons rebuts i recordem les paraules "Jo sóc el pa viu, baixat del cel, qui menja d'aquest pa viurà per sempre".

Que aquesta festa ens ompli de joia i esperança renovada.

Recordem que avui també se celebra el Dia de la Caritat i com va escriure el recentment traspassat, teòleg, periodista i escriptor Josep-Maria Puigjaner en les Reflexions a la Paraula de Déu del dia 6 de febrer de 2010 "Millorar el món que vivim és la primera tasca que hem d'abordar els cristians mentre aspirem a l'altra vida.”.

Rosa Maria Olivella Prats