01 de maig 2019

Primer de maig. Festa del Treball. Festa laboral a tot Europa.

L'horari de misses es correspon amb la dels dies feiners, se suprimeix, però, la missa de les 8 del matí, amb la qual cosa només se celebrarà l’Eucaristia de les 12 del migdia. El dret al treball és patrimoni de tots. Els indicadors de les xifres d’atur mostren una lenta però sensible disminució en els darrers anys una vegada “diuen” que recuperada ja la forta crisi econòmica a la que el nostre país s’ha vist sotmesa la darrera dècada.

Aquesta valoració és insuficient i a més enganyosa perquè no té en compte ni la precarietat de sous de moltes feines ni les grans i greus diferències entre homes i dones. A més cal tenir en compte que l’atur residual actual en molts casos és de llarga durada i afecta a persones cada cop més joves. Per tant, no podem dir que el problema estigui ni tan sols en vies de solució. La solidaritat amb aquestes famílies ha de ser un objectiu de primer ordre, i els nostres governants haurien de complir el que prometen en campanyes electorals com les actuals.

Pregarem perquè el Senyor infongui la seva llum sobre tots nosaltres, però molt especialment sobre els qui en són directament responsables.