14 de maig 2019

Glossa de la sortida conjunta a Valldonzella de la catequesi familiar: Volem ser Llum

Un gran mural del ciri Pasqual va presidir la Benvinguda a la sala capitular i també l’Eucaristia a la capella modernista del Monestir de Valldonzella. El ciri és el símbol de la Llum del Crist Ressuscitat, el tema al voltant del qual tots els grups de la Catequesi Familiar vam celebrar la Pasqua amb activitats diverses, agrupats per edats dels nens i nenes però participant-hi també els pares i mares.

Vam aprofitar els diferents racons del Claustre per passejar amb els ulls tapats, confiant en el company que guiava, en moments diferents els tres grups de més grans; ens vam adonar de l’important que és caminar amb llum i ben acompanyats. Els de 4t, però, abans havien jugat a ‘Saber i guanyar’, amb preguntes relacionades amb la Pasqua i profetes actuals. Els més petits i més atrevits van aprofitar el parc del costat per a treballar la confiança, la pau i l’acollida, amb una bona adaptació del joc de les cadires a països i migrants. El grup de 3r van jugar amb l’auca de l’Eucaristia, i els de segon, a la sala gran, van emprar el conte de l’estel que porta els nens a indrets on sempre es comparteix.

La celebració eucarística va servir per posar en comú de manera resumida i gràfica el que havíem treballat cada grup. Els de sisè van reconèixer que ens faltava empatitzar, transmetre pau, confiar, estimar la diversitat, donar i acollir per tal de poder ser Llum, i en vam demanar perdó tots junts. Les pregàries van estar ben preparades pels grups de 3r i de 5è; les vam acabar plegats repetint “Obrim els ulls a la injustícia”. La processó d’ofrenes l’organitzava el grup de 4t, portant unes espelmes simbolitzant la seva Llum. Al moment de la Pau, el grup de 1r va mostrar-nos els coloms i mans de colors que havien fet amb el missatge “Sigui la Pau amb vosaltres”.

La celebració va finalitzar amb els suculents menús compartits pel grup de 2n, que reflectien, amb els tres plats, on són, on necessiten i on faran nova Llum, com per exemple: “1r: Sushi de compartir amb alegria. 2n: Pasta amb pesto d’esforç. 3r: Gelat d’alegria amb els amics i obediència a casa amb toping d’aprofitar el temps a tot arreu”.

Hi va haver moments per a tot, també per conèixer-nos i dinar plegats i fins i tot per a córrer pel claustre a l’estil ‘Carros de foc’. L’escalfor que vam sentir compensava la humitat del dia i agraïm a les monges del Monestir l’acollida que ens han tornat a oferir aquest any.
Mercè Corbella