20 de maig 2019

Celebració del Sagrament de la Confirmació i primera visita a la Comunitat de l’actual arquebisbe de Barcelona, Cardenal Mons. Joan Josep Omella

El passat dissabte dia 11 en l’Eucaristia de les 8 del vespre disset nois i noies de la Comunitat van rebre el Sagrament de la Confirmació de mans del nostre Arquebisbe Mons. Joan Josep Omella en la seva primera visita a la nostra comunitat.

La confirmació és, per al cristià, allò que va ser per als apòstols el dia de Pentecosta: la vinguda de l'Esperit Sant, que els va fer valents per donar testimoni de l'evangeli. És el sagrament que perfecciona la gràcia baptismal i ens fa forts en la fe.

La presència del Cardenal va donar relleu a tota la celebració. En tot moment es va mostrar molt proper, en primer lloc als confirmants, però també amb tota la comunitat que l’acollia. Les paraules de la seva homilia van ser encoratjadores del que ha de ser la vida del cristià, sense deixar-nos vèncer per falses seguretats i posant la nostra esperança en l’Esperit Sant sempre present en les nostres vides

El manifest i les pregàries que van fer fraccionadament un per un tots els nois i noies que es confirmaven, va posar de relleu la seva voluntat de convertir-se en defensors de la fe, de fer de Jesús el centre de les seves vides i de portar el nom de Crist arreu donant testimoni del seu evangeli, conscients que l’Esperit Sant defensor els ajudarà tota la vida a ser fidels amb la responsabilitat que la confirmació els confereix.

Prèviament a les 6 de la tarda Mons. Omella va ser invitat a reunir-se amb els Consells Pastoral i Econòmic, en primer lloc per conèixer-nos i també per rebre de primera mà la informació de la marxa de la comunitat.

La parròquia ha complert aquest any 70 anys de la seva fundació. No era fàcil resumir en el curt espai de temps que disposàvem tot el que la comunitat ha fet i fa. En primer lloc un petit resum històric dels quatre rectors que hem tingut fins ara, i que tots coneixem prou bé, explicant-li una mica el tarannà de cada un d’ells i com Sant Ildefons ha estat sempre un referent de catalanitat i d’església progressista. La seva feligresia no s’ha quedat en els límits territorials del barri on està situada, sinó que al llarg dels anys ha acollit molta gent diferent de tot Barcelona. Se li va fer entrega del la Memòria de l’any 2018, perquè pugui valorar tot el que la comunitat va fer.

Seguidament van parlar diferents membres del Consell Pastoral per donar-li a conèixer amb més detall les activitats pastorals que es duen a terme. La Catequesi d’infants en les seves dues versions, la setmanal i la familiar mensual, va ocupar gran part de les explicacions per les quals el bisbe va mostrar molt d’interès compartint els criteris que els i les catequistes li van comentar.

Els integrants del Consell econòmic li van detallar les característiques actuals de l’economia posant l’èmfasi en les conseqüències que té la creixent secularització de la societat i l’envelliment dels feligresos.

Mons. Omella ens va deixar veure el seu tarannà obert i acollidor i ens va estimular per treballar el Pla Pastoral de l’Arquebisbat: “Sortim” en el qual tota la Diòcesi està immersa en aquests moments.