16 de gener 2019

La Festa de Sant Ildefons

El dimecres 23 de gener l'Església celebra la festa de sant Ildefons, titular de la nostra comunitat. Nosaltres ho celebrarem el dissabte vinent dia 19 amb una Eucaristia presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo.

Amb motiu de la festa de sant Ildefons cada any es publica una memòria de les activitats que hem realitzat durant l'any que acaba de finalitzar. Tot llegint la memòria hom s'adona que la nostra comunitat, malgrat les seves moltes precarietats, és una comunitat viva. Ara és el moment de donar gràcies a Déu per tots el dons que d'Ell hem rebut durant l'any 2018, i també de demanar-li que per intercessió de Sant Ildefons, el nostre patró, ens renovi l'esperança, ens faci forts en l'amor i caritat, i enmig d'un món tan secularitzat com el nostre, ens faci créixer en la fe.

Més enllà del que hi ha escrit en la memòria, hi ha un balanç de la vida de la nostra comunitat que sovint fem d'una forma oral. Un comentari molt generalitzat és que cada vegada els membres de la nostra comunitat som gent més gran, els participants a les nostres misses cada vegada tenim els cabells més blancs. Això és cert, pura evidència. Ara bé, tenim un contrapunt que són les nostres catequesis d’infants i d’adolescents. Són gairebé 180 famílies que participen en les misses de la catequesi familiar. El que succeeix és que molt poques d'aquestes famílies s'integren en la vida normal de la nostra comunitat. Aquí hi ha tot un desafiament. La catequesi és possible perquè hi ha al darrere una comunitat cristiana. Participar en la catequesi no és només adquirir uns coneixements sobre què significa ser deixeble de Jesucrist. Es també formar part d'una comunitat en la que se celebra la fe, i ens estimula a practicar la caritat. Com fer adonar de la importància de formar part d'una comunitat cristiana per poder ser un veritable creient, aquest és per a mi un dels gran reptes que tenim i que volia compartir amb vosaltres.

Aquest any la festa de Sant Ildefons té un relleu especial. En L'Eucaristia amb motiu de la festa, farem un reconeixement i agraïment al P. Ferran Aguiló pels molts anys que ha col•laborat amb la nostra comunitat, especialment presidint l'Eucaristia de les 12 del migdia els dies feiners i redactant l'examen de consciència que servia de preparació per les celebracions comunitàries de la Penitència. Com ja és conegut, el P. Ferran, per motius de salut, ha deixat de presidir les eucaristies del migdia. A tots ens ha sabut molt de greu, a ell i a nosaltres. El P Ferran, persona docta, amb un gran sentit de l'humor, és per damunt de tot una gran persona, i una persona bona, digne deixeble de Sant Francesc. En la missa donarem gràcies al Bon Déu per tot el que hem rebut d'ell.

I com l'any passat, abans de l'Eucaristia, a les 7 de la tarda hi haurà un concert de la coral Diaula, dirigida per Blanca Martí. Coral que cantarà algunes parts de la Missa. Us convidem a tots a participar de l'Eucaristia, i us agrairíem que ho féssiu saber a les persones que durant molts anys han participat de la Missa presidida pel P. Ferran. Així com agraïm a la Coral Diaula la seva desinteressada participació.

Josep m Jubany