23 de març 2018

Sessió de catequesi familiar al Monestir de Valldonzella, març de 2018

El passat diumenge 18 de març vam fer la sessió de catequesi familiar conjuntament els dos grups fora dels locals de la Parròquia: vam anar al Monestir de Valldonzella (al capdamunt del carrer del Cister). Ja és el tercer any que les monges ens acullen deixant-nos gaudir del tranquil claustre i la singular església, i ens hi trobem bé per la pau que s’hi respira i la flexibilitat dels espais.

El tema mensual de la trobada era la preparació de la Setmana Santa, emfatitzant enguany l’aspecte del servei als altres, tal i com Jesús va mostrar rentant els peus als deixebles abans del sopar. També vam treballar el perdó i vam celebrar el sagrament de la Penitència amb els més grans de la catequesi i les seves famílies. Va ser una celebració participada i íntima a la vegada, amb cants de Taizé per ajudar a crear un ambient de recolliment i d’interiorització.

Reunir-nos a Valldonzella, amb els espais dels que podem gaudir, ens permet fer coses diferents a la resta de dies; els pares i mares preparen el tema juntament amb els fills i filles i els/les catequistes del grup, i a més, els/les catequistes tenen pensades maneres més lúdiques de tractar el tema. Alguns van fer una gimcana o uns altres el joc del mocador adaptat. A més, totes les activitats i tots els grups acaben preparant alguna part de les celebracions. Els de 5è curs van personalitzar la revisió de vida pel Perdó, els de segon, els més nombrosos, van llegir unes pregàries molt sentides a la celebració de l’Eucaristia, els de 1r i 3r van fer unes ofrenes especials, els de 4t van presentar la seva acció de gràcies plena de cors i els de 6è van acomiadar les celebracions.

Els que vam poder ens vam quedar a dinar a Valldonzella, gaudint del sol al claustre. I vam acabar amb “L’hora dels adéus”, que els més petits no coneixien. Gràcies a la preparació del material per part de la Montserrat, a la introducció i benvinguda de la Mireia, la participació de tots els catequistes, la celebració del Perdó i l’Eucaristia dirigides per Mn. Josep M., la contribució dels músics, les noies de la ‘guarderia’ i la il·lusió de les famílies, la trobada a Valldonzella va ser un èxit.