06 de novembre 2017

Comiat del bisbe Taltavull

El passat dissabte 28 d'octubre, a la Missa de les 8 del vespre, vam comptar amb la presència de Monsenyor Sebastià Taltavull, Bisbe auxiliar de l’Arquebisbat de Barcelona, fins fa poc i durant un període de 8 anys i mig i que recentment ha estat nomenat Bisbe de la Diòcesi de Mallorca. És precisament en motiu d’aquest nomenament i atès que durant els anys que ha estat Bisbe Auxiliar de l’Arquebisbat de Barcelona són moltes les ocasiones que ens ha visitat i ha presidit la Eucaristia i sobretot ha administrat el sagrament de la Confirmació a molts dels nois i noies de la nostra catequesi que ha volgut, en certa manera, acomiadar-se de nosaltres tot celebrant el seu nou nomenament.

En acabar l’Eucaristia li vam lliurar un record, consistent en un dibuix d’en Frederic Bassó al·lusiu al sagrament de la Confirmació i la Maite Cura, membre del Consell Pastoral, li va dirigir les següents paraules:

Benvolgut Monsenyor Taltavull, acabada aquesta Eucaristia, presidida per vostè, en la que hem gaudit, una vegada més de les seves enriquidores paraules, em toca a mi dirigir-me a vostè, en nom de la Comunitat.

Seré breu, tot i que són moltes les vivències i records que ens queden del seu pas per la Comunitat, com a Bisbe Auxiliar de l’Arquebisbat de Barcelona.

Només tres coses:

- La primera, felicitar-lo pel seu nomenament de Bisbe de Mallorca, que l’acosta a casa i suposem que el fa feliç. Li desitgem, molt sincerament, sort en la nova etapa
de la seva vida i que pugui desenvolupar la tasca que se li encomana de pastor dels mallorquins, amb placidesa i satisfacció.

-La segona, agrair-li la dedicació a la nostra Comunitat durant els, si no m’equivoco, 9 anys que ha estat Bisbe Auxiliar de l’Arquebisbat de Barcelona. Ha estat, durant aquests anys un gran puntal per nosaltres, i ho dic ben fort: EL NOSTRE BISBE SEBASTIÀ, MOLT ESTIMAT PER TOTS. Ens ha acompanyat en totes les celebracions: La festivitat de Sant Ildefons el mes de gener de cada any; la presa de possessió del nostre Rector Mossèn Josep Maria Jubany, el 19 de novembre de 2011, ja gairebé fa 6 anys; l’homenatge que va tenir lloc el 9 de novembre de 2015, al traspassat Frederic Bassó; la participació en algunes assemblees de la comunitat; i sobretot, les confirmacions dels nostres nois i noies, molt joves moltes vegades, ja que alguns es confirmen just acabada la catequesi infantil. Sempre ens ha deixat fer i els ha escoltat, els ha preguntat què pensen i com ho viuen ells. Li agraïm especialment aquesta proximitat, aquest saber-nos respectats i escoltats.

-I la tercera cosa, dir-li que Sant Ildefons és i serà sempre casa seva, l’esperem amb les portes obertes, que ens vingui a veure sempre que vulgui quan viatgi a Barcelona, i li demanem que des de Mallorca pregui per nosaltres, per tots els membres de la Comunitat de Sant Ildefons i també per tot el poble català.

Perquè a més de portar-nos en el cor, que estem segurs que ens hi portarà, tingui un objecte que li faci visualitzar la Comunitat de Sant Ildefons i sobretot els molts nois i noies que ha confirmat, li lliurem aquest dibuix d’en Frederic Bassó fet en ocasió de la Confirmació.